Dodaj do ulubionych

nieprzespane noce

IP: *.* 13.10.01, 06:39
Cześć! Mam córkę Klaudię, która kończy jutro 4 miesiące. Tuż po powrocie ze szpitala moja pociecha przesypiała noc z 2,3 budzeniami na karmienie (piersią). Około 2 miesiaca życia wydłużyła sobie spanie do 5 godzin, karmienie i kolejne 3 godziny spania. Niestety potem dostała kataru, no i znów budziła się częściej. Ku naszemu zdziwieniu katar minął a ona dalej budzi się kilka razy w ciągu nocy. Czasami nawet nie chce jeść podczas tych przebudzeń.Od jakiś 3 tygodni pierś dostaje 1,2 razy na dobę(brak pokarmu w dostatecznej ilości).Co robić żeby moje słoneczko znów przesypiało większość nocy? Pomóżcie! Niewyspana
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 07:30
      Oj, Zuzia!Obawiam się że to taka uroda dzidzi. Moja Gaba przesypiała całe noce do 4 miesiąca. Potem stopniowo coraz częściej zaczynała się przebudzać... Najpierw do cyca a potem do soczku. Tak ją przyzwyczaiłam że piła po kilka razy w nocy. A ja chodziłam niewyspana. Od tygodnia stosuję metodę "wypłacz się" /wiem, że nie wszystkie mamy ją popierają.../. Jak narazie zaczyna skutkować. Noce mamy coraz spokojniejsze. Ala Gaba to już "stara baba" ;) /w niedzielę kończy rok!!!/.Magda :hello:
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 23:16
        dziękuje za zainteresowanie i wsparcie duchoweZuzia
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 08:20
      cześć Zuziu!Mamy dzieciaczki w tym samym wieku; mój Mciek skończył właśnie 4 miesiące 11-go.Chcę Cię pocieszyć :), to chyba faktycznie taka dzidzia,że śpi i czuwa "jesteś mamo przy mnie?".Mój Maciek też się budzi czesto w nocy, tylkoże on na papu- je cycunia i spanko.I tak 4-5 razy w nocy, dzień w dzień; Prawdę mówiąc już się przyzwyczaiłam, ale boję się pomyśleć co będzie jak wróce do pracy a to niedaleka przyszłość.Pozostaje tylko czekać...i uzbroic się w cierpliwość.Powodzenia Nam życzę...Jak chcesz to zapraszam na priva.Pozdrowienia dla Klaudusi.Małgosia
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 12:25
        Czesc zuziu.Moj synek majac 3 miesiace budzil sie w nocy tylko jeden raz ,a nagle gdy skonczyl 4 miesice budzil sie kilkakrotnie. Wiesz jaki byl problem?Otoz szly mu zabki!!!!Moze i twoja dzidzie to meczy?Pozdrowienia- Viola
        • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 23:22
          Dziękuję za wsparcie i pozdrowienia. Pozdrawiam również Zuzia
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 23:20
        Dziękuję za pozdrowienia w imieniu Klaudii i swoim. wszystkiego najlepszego dla Maciusia z okazji ukończenia 4 miesięcy.Zuzia
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 17:16
      pewnie cię to nie ucieszy, ale mój Michałek mając obecnie 16 miesięcy potrafi obudzić się w nocy parę razy i niestety te częste budzenia są raczej regułą.Jak Misio był w wieku twojej córci to też miewał okresy d.łuższych przerw nocnych, ale generalnie wszystko zmienia się jzk w kalejdoskopie.Jak już go nie męczył katar to na przykład wychodziły zęby, jak nie zęby to poczucie osamotnienia, teraz nie jest w stanie przespać nocy tylko musi chociaż jej część być w naszym łóżku i wtedy wszystkie troski mijają.Ja też już czasami n8ie dajęrady, ale co zrobić? Taktyka przetrzymywania może sam uśnie w przypadku mojego synka nie zdała egzaminu, bo po piętnastu min. kwęków dostawał takiego szału, że dłużej go usypiałam itd.Chyba niestety taki już nasz los.Pozdrawiam Wiecznie Niewyspana
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 13.10.01, 23:23
        Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam Zuzia
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 26.10.01, 14:35
        AGAM napisała/ł:> pewnie cię to nie ucieszy, ale mój Michałek mając obecnie 16 miesięcy potrafi obudzić się w nocy parę razy i niestety te częste budzenia są raczej regułą.Jak Misio był w wieku twojej córci to też miewał okresy d.łuższych przerw nocnych, ale generalnie wszystko zmienia się jzk w kalejdoskopie.Jak już go nie męczył katar to na przykład wychodziły zęby, jak nie zęby to poczucie osamotnienia, teraz nie jest w stanie przespać nocy tylko musi chociaż jej część być w naszym łóżku i wtedy wszystkie troski mijają.Ja też już czasami n8ie dajęrady, ale co zrobić? Taktyka przetrzymywania może sam uśnie w przypadku mojego synka nie zdała egzaminu, bo po piętnastu min. kwęków dostawał takiego szału, że dłużej go usypiałam itd.> Chyba niestety taki już nasz los.Pozdrawiam Wiecznie NiewyspanaMoglbym sie podpisac pod tym postem zmieniajac imie na Zuzia. Budzi sie do 3-4 razy w nocy na jedzenie lub picie.I tez czesto przychodzi do naszego lozka zasypiac.pozdrawiamRobin
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 15.10.01, 09:40
      Cześć Zuziu,mój Myszor ma 8 misięcy i od urodzenia nie przespała jeszcze całej nocy. Budzi się min. 3 razy, a czasem potrafi i co godzinę. Czasami zdarza się, że prześpi jedno karmienie i wtedy myślę, że to już sen się jej wydłuża, a tu następna noc budzi się co godzinę. Myślę, że musisz po prostu przeczekać. Jest poza tym książka pt. "Uśnij wreszcie" niestety nie pamiętam jakiego autora. Kilka moich koleżanek z niej korzystało i mówiły że jest dość drastyczna, ale daje dobre efekty.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 15.10.01, 09:48
      Znalazłam autora."Uśnij wreszcie! Jak pomóc dziecku zasnąć", Eduard Estivill. W sklepiku www.merlin.pl kosztuje 13.50 zł.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 15.10.01, 16:16
      Dziewczyny!Metoda "na przetrzymanie" poskutkowała!!! Gaba przesypia już nockę. A jak pisałam potrafiła budzić się na soczek i ... 7 RAZY!!! Warto przetrzymać te kilka nocy.Życzę wytrwałości. Magda z "przetrzymaną" Gabą :hello:P.S. Wczoraj moje "maleństwo" skończyło roczek. Jestem roczną dumną mamą :D.
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 16.10.01, 23:50
        Magda, GRATULACJE !Ale Ci zazdroszczę, mój Franek ma dopiero 6 tygodni, jeju jeszcze tyle czasu żeby się wyspać;)Może on jakoś wczesniej zacznie przesypiać noce, hmm... mam nadzieję...:)
        • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 18.10.01, 19:29
          Kasiu!Moja Gaba do ukończenia 3 miesięcy przesypiała całe noce... dopiero potem "tak jej się porobiło" z tymnocnym piciem. Teraz wiem, że po prostu ją do tego przyzwyczaiłam. Ale Twój Franek jest jeszcze mały i widocznie potrzebuje sobie podjeść w nocy... taki jego urok ;). Życzę wytrwałości!Magda :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka