Dodaj do ulubionych

Łuszcząca się skórka

IP: *.* 11.12.01, 21:18
Mojej 10-cio dniowej córeczce łuszczy się skórka na nóżkach, rączkach (nadgarstkach) i brzuszku. Smarujemy przy każdym przewijaniu kremikiem, ale to jakby nie pomaga.Polećcie czym posmarować, teraz uzywamy kremu Nivea dla maluszków.Madzia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Łuszcząca się skórka IP: *.* 12.12.01, 07:02
      Mozesz sprobowac wykapac corcie w Balneum Hermal F zamiast w mydelku ! Naprawde polecam !!:)
    • Gość: guest Re: Łuszcząca się skórka IP: *.* 12.12.01, 10:27
      Słoneczko! Mogę polecić Ci domowy sposób na łuszczącą się skórę, który zaleciła mojej córeczce położna. Otóż zagotuj 5 litrów wody i wlej do niej rozrobioną z wodą 1 łyżkę mąki ziemniaczanej -tak jak robisz kisiel- i zagotuj. Wlej do wanienki i dodaj jeszcze szklankę zaparzonego rumianku, szklankę zaparzonej lipy oraz trochę oliwki. Kąp tylko w tym roztworze i nie używaj już mydła, które na razie jest niepotrzebne bo właśnie jeszcze bardziej wysusza skórę. U mojej córeczki efekty były rewelacyjne. Naprawdę warto spróbować.Miłej kapieli.Ania :hello:
    • Gość: guest Re: Łuszcząca się skórka IP: *.* 12.12.01, 15:46
      Ja smarowałam zgodnie z zaleceniem pani doktor ze szpitala oliwka z oliwek i tez ładnie zeszło.
    • Gość: guest Re: Łuszcząca się skórka IP: *.* 13.12.01, 19:30
      Moj synek urodzil sie z bardzo przesuszona skora na raczkach i stopkach, dlonie dosc szybko sie unormowly, ale na nozkach trwalo to troche dluzej a sucha skora po prosu sypala sie, gdy np. zdejmowalam mu skarpetki. Zaczelam stosowac Bepanthen masc i problem znikl po kilku dniach. Powodzeniaamo
    • Gość: guest Re: Łuszcząca się skórka IP: *.* 13.12.01, 21:21
      Mój synek ma podobny problem -tylko skóra łuszczy mu się na głowce- przypomina to trochę łupież ale to nie to. Mały miał suchą skórę i drobne krostki na całym ciele-dermatolog podejrzewał uczulenia może na proszek, może może na mydło lub pieluszki. Zmieniłam proszek,pieluszki i nie używam na razie mydła.Kąpiemy maluszka w OilatumPoradzcie emamy co zrobić z tą skórką na głowie?
      • Gość: guest Re: Łuszcząca się skórka - do Grażyny m.Tomaszka IP: *.* 14.12.01, 17:54
        Ja tez miałam ten problem.Główke smarowałam oliwką i wyczesywałam łuszczącą się skórę szczotką, trzeba dużo cierpliwości, ale pomaga. Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka