Dodaj do ulubionych

dokarmianie

IP: *.* 11.04.02, 16:30
Drogie dziewczyny, ratunku. Mój kacperek urodził sie 19 stycz, ważył 2800.Strasznie dużo je, teraz waży 6 kg, ja już nie daję rady go karmić, non stop przy piersi, bo to uwielbia, nie mam siły, gdy mu już za mało leci z cycusia płacze i drapie mój biust, lekarze nie chcą mi pomóc, ja uważam,że powinnam go dokarmiać, przynajmniej jedna porcja dziennie, albo karmić z butli, dziecko się najje i pobawi chociaż troszeczkę. Dzwoniłam nawet do poradnika z Twojego dziecka-rada wytrzymać. Gdy wychodzę z domu i ktoś mu daje moje mleko z butelki ma spokój, synek się bawi, nie płacze. Uproszona moja lekarka dała mi Nutramigen, dałam kilka razy, ale to jest mleko dla dzieci chorych, jemu nic nie dolega, jedynie łakomstwo. Jakim mlekiem dokarmiacie? Jak często? Proszę, pomóżcie.Paulina, mama Kacpra Lakomczucha
Obserwuj wątek
    • Gość: Hermiona Re: dokarmianie IP: *.* 11.04.02, 21:31
      Po co , Polciu, po co?Zobacz, tyle jest tu mam, które narzekają na zbyt niskie przyrosty wagi swoich dzieci; ile one by dały za to, żeby się z Tobą zamienić! Przecież to nie jest łakomstwo; masz maleńkiego synka, który wie, co jest dla Niego najlepsze. Nie bój sie, to wiszenie na piersi nie będzie trwało wiecznie, za miesiąc czy dwa Kacperek zacznie się interesować również światem, który Go otacza. Ale teraz światem dla Niego jesteś TY i Twoje mleczko.Ciesz się tym i wierz mi, że teraz Cię to może trochę denerwuje, ale za kilka lat będziesz tęskniła za tymi chwilami, kiedy byliście tylko dla siebie.
    • Gość: Magdzi Re: dokarmianie IP: *.* 12.04.02, 11:27
      No właśnie, chyba nie masz za mało mleczka, skoro Kacperek tyle przybrał! Jeśli już koniecznie chcesz, to może herbatka rumiankowa, działa lekko odprężająco na maluszka. Ale moim zdaniem on po prostu lubi być przy Twojej piersi i żadne dokarmianie z butelki nic tu nie pomoże, a po co małemu brzuszkowi mleczko sztuczne, jeśli "prawdziwego" mu nie brakuje? Ja zauważyłam, że moja córeczka (8.01.2002) najbardziej "rzuca się" przy piersi kiedy jest zmęczona i śpiąca. Rzuca wtedy główką, uderza rączką itp. Po paru minutach usypia.
    • Gość: asia_t Re: dokarmianie IP: *.* 12.04.02, 20:30
      Polciu, zacznij mu dawac PIC. Wiem, jakie sa opinie na ten temat, tez bylam zdania, ze nie wolno, co sie dziecie napije mlekiem matki... haha! Ja karmię dwa żarłoki (waga urodzeniowa 2300 każdy, teraz mają 4,5 miesiąca i ważą po 6,5 kg!). Potrafią po karmieniu wypić 100 ml herbatki. To uspokaja, odpręza, napełnia trochę brzuszek... dziecko 3-miesięczne powinno się już trochę bawić, a nie tylko u cycka wisiec!!! poza tym, ile mozna karmic??? ja to znam, karmiłam moje dzieci na początku po 10 razy na dobę każdego z nich. Ja dokarmiam raz dziennie, może dawaj mu na noc mleko sciągnięte? żeby choć trochę pospał? sama piszesz, że chętnie pije z butli i się potem bawi... pozdrawiam i zyczę wytrwałościasiaT
    • Gość: ASIA.S. Re: dokarmianie IP: *.* 13.04.02, 14:27
      Witaj Polciu. Jeszcze całkiem niedawno miałam ten sam problem.Moja córeczka (19.12.2001) jadła początkowo bez przerwy,trochę sie bawiła,przysypiała itp.Ja także byłam już zdesperowana!!!Sztuczne mleko dostawała tylko wtedy gdy musiałam wyjechać i wtedy była najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie.Jadła systematycznie co dwie godz..A dziś (prawie 4m.) niunia waży 7600gr!!! i wytrzymuje nawet cztery godziny!!! Ja radziłabym Ci poczekać,to naprawdę niedługo minie.Sztuczne mleko nic nie zmieni chyba,że karmiłabyś tylko takim.W desperackim momencie tatuś niech herbatkę rumiankową Hipp a Ty uciekaj z domu na spacerek.Zyczę wytrwałości i trzymam kciuki. :hello:Asia
    • Gość: dorsi Re: dokarmianie IP: *.* 13.04.02, 21:22
      Polciu......Nie widze potrzeby dokarmiania Kacpra, przecież nie jest zagłodzonym chłopczykiem :-).Po pierwsze proponuje dawać mu częściej pić np. herbatkę z rumianku czy kopru. Po drugie dzieciaczek do piersi powinien być przystawiany, by sie najeść. Wydaje mi się, że synka po prostu nauczyłaś jak przyjemnie jest leżeć przy cycusiu (każdemu by się to spodobało :-)....i teraz trzeba Go tego oduczyć, byś mogła też zrobić coś dla siebie.....Już niedługo coraz bardziej się bedzie interesował światem zewnętrznym i wtedy Ty i Twoje piersi odpoczną :-)pozdrawiamDorsi mama Bianki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka