Dodaj do ulubionych

budzi sie w nocy

IP: *.* 17.04.02, 10:02
mam do was pytanie. Moj misiek ma 9 miesiecy i spi calkiem dobrze ale od kilku dni budzi sie w nocy z placzem i ani jedzenie ani picie nie pomaga. placze, kopie i wierci sie w lozeczku. juz nie wiem co moze mu pomoc i co jest przyczyna. Wykluczam bole brzucha i chorobe moze to zeby? jeszcze nie ma ani jednego ale dziasla nie sa spuchniete i zel tez nie pomaga. Moze ktos z was mial podobny problem? zaznaczam, ze Mis jest spiacy bo trze oczka!dziekiza pomocAgata
Obserwuj wątek
    • Gość: martusek Re: budzi sie w nocy IP: *.* 17.04.02, 10:27
      Mam podobny problem, ale w dzień. Kajtek kiedyś spał dwa razy po trzy - cztery godziny, a teraz płacze, marudzi, widzę, że jest zmęczony, ale po pół godz. budzi się i nie chce w ogóle spać. Przecież na trzy miesięczne dziecko półtorej godziny spania rozłożone na trzy raty to chyba stanowczo za mało?
      • Gość: anyaa Re: budzi sie w nocy IP: *.* 23.04.02, 20:21
        CześćMoj Michałek ma teraz prawie 9 miesięcy i też się budzi. Byłam pewna, ze to ząbki (ma już ich 3), ale ostatnio przeczytalam w jakiejś mądrej książce, ze własnie w wieku 8-9 miesięcy dzieciaczki zaczynają intensywnie ... śnić! Przeżywają lęki i stąd ten płacz.Może to jest wytłumaczenie? Niestety, nie doczytałam się, czy taki stan przechodzi i kiedysmilePozdrmAnia
        • Gość: misiunia20 Re: budzi sie w nocy IP: *.* 24.04.02, 09:41
          Czesc Aniu, widze, ze nasze Miski sa prawie w rownym wieku napisz jak sie twoje malenstwo rozwija waga , wzrost, jakie posiada umiejetnosci i co i ile je. bardzo jestem ciekawa porownania z moim Misiempozdrawiamagata
          • Gość: anyaa Re: budzi sie w nocy IP: *.* 25.04.02, 09:33
            CześćMichałek za parę dni skończy 9 miesiączków, ale jest wyjatkowo "dorodny", jak na swój wiek. Waży ok. 10 kg (a może nawet więcej, dawno go nie ważylismy) i mierzy jakieś 75 cm.Jest słodziutki, kochany i bardzo wesoły, niestety, prawie wcale nie śpi w dzień, więc trzeba go mieć ciągle na oku. Tzn. śpi dwa razy po pół godziny - ok. 11 i potem o 16, a to niezbyt wiele jak na 9miesięczne niemowlę. Trochę mnie to martwi, ale właściwie od urodzenia niewiele spał w dzień i chyba tak już zostanie. Michaś jest bardzo aktywny i jest mi coraz trudniej zostawić go samemu choć przez chwile. Wprawdzie dopiero zaczyna raczkować i to głównie do tyłu, ale i tak porusza się po podłodze z zawrotną prędkością (czołga, turla, wyczynia jakieś niesamowite wygibasy). Za to pozostawiony sam w lóżeczku - odwraca się na brzuszek i klinuje się lub uderza o szczebelki (próbuje tez siadać). Zastanawiam się więc ostatnio nad kupnem kojca i od razu mam pytanie: jakie jest twoje zdanie na ten temat? Czy Twój Michałek siedzi w kojcu i czy to trochę nie za późno, żeby go teraz przyzwyczajać?Co do tzw. postępów, to jest tak sobie, ale jak wspomniałam Misio jest spory na swój wiek i jest mu trochę ciężko. Jeszcze nie siada samodzielnie z pozycji siedzącej, choć próbuje podciągać się za szczebelki łóżka. Mówi za to bardzo wyraźnie "tata" (ku uciesze mojego męża), "baba" ,"dada" i nieco mniej wyraźnie "mama". Umie też zrobić "pa pa". Przekłada zabawki z rązcki do rączki, a oczywiście najlepszą zabawą jest ich upuszczanie (mamusia podniesie przecież...). Najchętniej cały dzień spędzałby leżąc na brzuszku i nieźle się złości, jak się go przekręca na plecki. Poza tym płacze tylko, kiedy jest głodny lub niewyspany. Co do jedzenia - jest alergikiem niestety, więc musmy uważać. Ale wcina zupki, papki z mięskiem, kaszki, soczki, Sinlac i najchętniej jeszcze mamusię (głównie rano i wieczorem). No i w nocy, bo odkąd zaczęły pojawiać mu się ząbki (7-my miesiąc) nie przesypia calej nocy. Budzi się dwa, trzy razy, ostatnio z krzykiem. W ogóle zazdroszcze Ci, ze Twój maluch jeszcze ich nie ma - Michasiowi wyrzęły się już trzy w odstępach mniej więcej 3-tygodniowych i za każdym razem oznaczało to parę nieprzespanych nocy.Uff, rozpisałam się, a zaraz wybieramy się na spacerek. Czekam na rewanż - napisz więcej o swoim synku. A w ogóle gdzie mieszkasz? bo ja w Warszawie.Pozdrawiamy z Miskiem, który właśnie robi radosne "brrrrrr"Ania
            • Gość: misiunia20 Re: budzi sie w nocy IP: *.* 26.04.02, 09:55
              czesc,wiesz jak czytalam to co napisalas to az wierzyc mi sie nie chcialo bo wlasciwie jak bym to ja o swoim Misku pisala. Skonczyl 9 miesiecy we wtorek wazy tez ok. 10 kg wzrost 74 cm. Tez nie siada z lezenia i z siedzenia stara sie wstac ale nie zawsze mu to wychodzi. Tez nie raczkuje choc stara sie, nie lubi natomiast lezec na brzuchu ! W lozku zasypia tez bardzo ladnie i wyczynia dokladnie to samo co twoj tzn. przekreca sie na brzucho i wali glowa w szczebelki, nogi zaplatane z drugiej strony tez w szczebelkach. Na temat kojca sie nie wypowiem bo nie mam po prostu nie ma szans rzeby go zostawic w czyms takim jest zbyt ciekawy swiata! Slyszalam jednak, ze w tym wieku juz jest bardzo ciezko przyzwyczaic dziecko do kojca.Misiek tez nie placze (tylko ze zmecZenia i glodu) caly czas sie usmiecha i tez w dzien nie spi wiecej niz godzine lub poltorej (w sumie) Niestety budzi sie w nocy na jedzenie, a ostatnio budzi sie tez tak po prostu i nie moze zasnac np przez 2 godziny co jest upiorne bo ja juz pracuje i wiesz 5 godzin i to z przerwami to za malo.No i co jeszcze, acha nie jest alergikiem i je wszystko co mu sie da. Nie mowi mama, tata itp natomiast wychodzi mu jedzie, idzie, dzidzia itp. Jak widzisz podobienstwo jest wielkiepozdrawiam Ciebie i Misia od Misia tez jestem z W-wyagata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka