Dodaj do ulubionych

jedzonko a pory dnia

IP: *.* 17.07.02, 23:05
drogie mamy!znowu zwracam sie do waszego doswiadczenia.jak wygla dzienny plan jedzonka u wszych pociech, tzn. w jakich porach dnia i co podajecie, kiedy sniadanko, deserek, obiadek kolacyjka. moj michas ma 8,5 m-cy, karmie go piersia 3, 4 razy .czasami nie wystarcza mi dnia zeby zmiascic sie ze wszystkim co ma zjesc,jak sobie dluzej pospi w dzien to wszysko sie przsuwa. chodzi mi szczegulnie o pore obiadkow, przed poludniem , czy po.michas zasypia okolo 11 i czasami spi 2 h, potem ide na spacer i obiad wypada dosc pozno. szkoda mi nieco dnia, zeby dac obiadek po przebudzeniu sie michasia,a znowu przed 11 to dostaje owocki.podzielcie sie prosze swoimi przykladami. z gory dziekuje-leonia.pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • Gość: 21081970 Re: jedzonko a pory dnia IP: *.* 17.07.02, 23:29
      Może nie jestem zbyt dobrym przykładem ale do tej pory karmię moje dziecko "na życzenie"tzn zupka jest gotowa na 14 ale czasami jest jedzona o 16 lub 18 bo Myszka po prostu nie ma ochoty na jedzonko. Staram się jej dać deserek ze słoiczka o godzinie 13 i do 14 nie dostaje nic więcej a do picia woda niegazowana a nie słodkie soczki. Karmię ją często na spacerku. Po prostu zabieram zupkę w termosie. Oczywiście śniadanka są obowiązkowe ale też nie o konkretnej godzinie. To po prostu zależy o której obudzi się Marysia i czy najpierw ją myję i ubieram (czytaj czy ona na to się zdecyduje) czy też karmię. Cóż daleko mi do ideału ale jakoś moja córcia rośnie, prawidłowo przybiera na wadze i nie choruje, więc może nie robię jej strasznej krzywdy?Pozdrawiam, Gośka
    • Gość: kabat Re: jedzonko a pory dnia IP: *.* 18.07.02, 07:45
      8 mleko11 kaszka15 zupka18 deser20 mleko i spaniew nocy mleko
      • Gość: 124578 Re: jedzonko a pory dnia IP: *.* 18.07.02, 09:57
        a ja daję (to znaczy niania daje) rano kaszkę, ok 10 całe jabłko surowe, ok. 12 butla mleka, ok 14 obiadek, potem cycek do przytulania (a mleka w nim jak na lekarstwo ale dwie krople da się wydusić) bo dziecko stęsknione za mamą, która wraca z pracy i pierwsze co to własnie cycuch. wieczorkiem o 18 kaszka i na dobranoc przed samym snem ok 20:30 butla. A w nocy (ok 4:00) tylko przytulanie sie do pustego prawie cycucha wieć dwa łyki i już mała śpi. no i co Wy na to?smile))PozdrowieniaA.
    • Gość: DagmaraKawalska Re: jedzonko a pory dnia IP: *.* 18.07.02, 10:43
      Weronika ma 9 miesięcy, karmię piersią. rano dosteje cyca 9 przed spacerem, ok 9-10), potem owocek lub słoiczek z owockiem, w tym czasie gotuje obiadek, jak chce to zje, jak nie to daje pierś. Potem ok 16 próbuje jeszcze raz, zje połowę lub całeść. jak pół, to jakiś czas póżniej znowu próbuję. W międzyczasie dostaje wode do picia. Jestem elastyczna, jak nie chce jeść, nie zmuszam jej, teraz jak jest gorąco apetyt ma mniejszy. staram sie tylko, żeby zjadła dziennie dwie łyżeczki mięska. Kupuję indyka ze słoiczka. I je dużo owoców, najchętniej morele. Ty sama jak nie jesteś głodna o danej porze, kiedy jesz zwykle obiad, to po prostu jesz później. Daga
    • Gość: asia_t Re: jedzonko a pory dnia IP: *.* 18.07.02, 14:07
      Moje bąble mają 7,5 miesiąca. Dostają rano (6-7) cyca, potem o 9 jest kaszka z banankiem, o 13 zupka, o 15-16 cycuś (zależy jak się obudzą i kiedy są głodne), ok. 18 owocek (z banankiem, bo tylko tak wchodzi), o 20 karmienie cycem. Spanko do 2 (lub czasem, o cudzie, do 4!), cycuś, ok. 4 cycuś. Na kolację od kilku dni daję im oprócz cyca trochę kaszki i dokarmiam cycusiem.pozdrawiamasiaT
    • Gość: gocha11 Re: jedzonko a pory dnia IP: *.* 18.07.02, 20:52
      facet 8,5 miecha:7-7.30 cyc 9.30-10 ściągnięte z cyca mleko (od jutra próbujemy powoli przejść na jogurt)13 zupka lub coś z mięskiem17 deserek czyli owoce ze słoiczka18.30-19 cyc21 cyc do poduchyw nocy cyc x1 albo wcale
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka