IP: *.* 16.09.02, 20:29
No wlanie! Emilka urodzila sie z bujna, carna czuprynka. Wszedzie czytam, ze i tak wypadna i pewnie tak sie stanie. Zakola juz prawie lysiutkie a i po boczkach zaczyna sie jakby przerzedzac. Jak to bylo z Waszymi malenstwami? To znaczy tymi, ktore urodzily sie z wloskami? Kiedy je stracily? I czy nowe byly takie same?Zastanawiam sie czy np. moze miec jeszcze jasniejsze wloski? Niewiele mi to przeszkadza, ale ludzie pytaja sie, czy to MOJE dziecko :) Ja mam mysie wlosy i jasna karnacje, a Tata to prawie czarnysmilePozdrawiamyMarta i Emilcia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania_M. Re: Wloski! IP: *.* 16.09.02, 21:04
      Moja córeczka również urodziła się z bujną czarną czuprynką. Rodzina i znajomi byli święcie przekonani, że na pewno wszystkie włoski jej wypadną. I co? Włoski wcale nie wypadły!!! Jedynie wytarły się z tyłu od poduszki (łysinka miała 2,5 cm średnicy), lekko przerzedziły (ale przecież maleńkiemu dziecku główka rośnie bardzo szybko), i bardzo zjaśniały (mimo, że oboje z mężem mamy ciemne włosy). Obecnie córci włoski rosną dość szybko, najdłuższe ma na czubku głowy ok.10 cm. Już dwa razy podcinałam jej grzywkę, bo w przeciwnym razie sięgałaby noska. Co do Twojego ostatniego pytania to myślę, że możesz być spokojna, na pewno doczekasz się Emilki - blondynki. Ania M. - mama Marysi (9 miesięcy)
    • Gość: marudzik Re: Wloski! IP: *.* 17.09.02, 19:44
      Moja Małgosia urodziła się z dłuuugimi czarnymi włosami i ciemnymi grafitowymi oczkami (jak wszystkie dzieci). Byłam przekonana, że włoski takie zostaną (ja tak miałam). Jednak w wieku 4-5 już prawie ich nie było, za to zaczęły wyrastać nowe - blond. Teraz jest blondynką o niebieskich oczach. Ale to chyba nie koniec. Mój mąż, w dzieciństwie blondynek, teraz ma włosy bardzo ciemne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka