plochaczek 07.12.06, 11:26 Moj jsynek ma 8 tygodni i dzieki Bogu zadnych kolek. zastanawiam sie czy jest szansa ze nas to ominie? czy to prawda ze kolki sa do 3 miesiaca?? czy nie ma reguly i po 3 miesiacu mimo wszystko maga sie pojawic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: kolki 07.12.06, 13:25 Nie wiem, u nas nie było nigdy żadnej kolki. Młoda ma już ponad 3 lata, więc raczej nas ominęły, czego i Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
steffan Re: kolki 07.12.06, 13:27 moje dziecko tez nie miało kolek, więc szansa jest)) chyba raczej już się nie zaczną Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: kolki 07.12.06, 13:56 Zgadza się, nie wszystkie dzieci mają kolki, moja córka (32 mce) nie miała, a synek (3mce) już pod koniec 1 miesiąca miał megakolki pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fankaborsuka Re: kolki 07.12.06, 14:14 raczej więcej dzieci nie ma niż ma więc nie martw się na zapas . syn nie miał, córka ma i to też takie dyskusyjne, tak naprawdę nie wiem czy to kolki bo ma co kilkadni w tym przerwę, czasem 10 minut, czasem 2 godziny marudzi, dziwne to jakieś. kolka kolce nie równa, takie mega kolki nie są pewnie czeste, nie wypatruj więc tego niecierpliwie bo jeszcze przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: kolki 07.12.06, 14:52 Kolki pojawiają się u ok. 60% dzieci więc jest spora szansa zmieścić się w tych 40. Mogą pojawić się już w szpitalu albo u dziecka około miesięcznego. Ustępują do około 4 miesiąca życia. ------------ Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy Odpowiedz Link Zgłoś
alicjasat Re: kolki 07.12.06, 21:32 moja zuzia ma skonczone 4 miesiace i ma czasem kolki jak zjem ogorka, bo proowalam dwa razy i zle sie konczylo, a jak karmisz piersia to zalezy co zjesz. Jak zjesz cos nie odpowiedniego to napewno bedzie ja bolal brzuszek. Powidla sliwkowe tez powoduja kolki!! Odpowiedz Link Zgłoś
plochaczek Re: kolki 08.12.06, 09:20 Dzieki ja karmie piersia i generalnie jem wszystko (ale oczywiscie z glowa i z umiarem) nawet czekoladki ( o zgrozo!!) lakomczuch ze mnie ale najwyrazniej niec mu nie szkodzi moze wkrotce zjem wytesknione placki ziemniaczane, hmmm mniam mniam. pozdrawiamy Justyna i Gabor Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rzeczkowska Re: kolki 08.12.06, 10:07 Hej mam 3 tygodniwą córeczkę i zastanawiam sie co moze u niej oznaczać dziwny płacz robi się aż czerwona na twarzy; w zasadzie nie jem nie stworzonych rzeczy bardzo delikatnie, ale może to truskawki...moze wiecie coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
plochaczek do ania.rzeczkowska 08.12.06, 12:06 a w jakich sytuacjach tak robi? przy karmieniu?? moze jest jej niewygodnie? moj sie tak skreca i zlosci jak jest w niewygodnej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś