Dodaj do ulubionych

Ile mleczka, obiadku, deserku????

IP: *.* 04.12.02, 22:29
Witajcie!Mój Adaś właśnie skończył 8 m-cy. Karmię go ciągle piersią (4 razy w dzień i około 3 w nocy). Daję mu też zupki jarzynowe z mięskiem (zjada ok 140g), a potem jeszcze jabłko ok 110g. Wypija taż trochę soczków owocowych. Zauważyłam jednak, że rwie się bardzo do wszystkiego co my jemy, przebiera języczkiem, oblizuje się i zaczęłam się zastanawiać ile właściwie powinien zjadać taki brzdąc. Cyca ciągnie, ale już nie tak długo jak kiedyś. Poradźcie jak powinien wyglądać jadłospis 8-mc malucha. Czy karmiąc piersią dawałyście swoim pociechom kaszki na mleku modyfikowanym, czy na wodzie z dodatkiem owoców? Czy warto dać mu kaszkę wieczorem, żeby dłużej pospał (teraz budzi się co 3-4 godziny i bez cycka nie chce zasnąć)?Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.... Adaś dość sprawnie raczkuje, jest bardzo ruchliwy i nie chciałabym, żeby zabrakło mu energiismile)) Nie chcę też go utuczyć! Teraz waży 9 kg i mierzy 72cm (jest akurat!!!) Czekam na wasze odpowiedzi i gorąco pozdrawiamsmile)))
Obserwuj wątek
    • Gość: ekaśka Re: Ile mleczka, obiadku, deserku???? IP: *.* 05.12.02, 15:27
      Zastanawiam się nad tym samym. Moja Madzia ma 8 mies. i zachowuje się bardzo podobnie. Je zupkę(130g), deserek(130)i soczki. Też ją karmię.
      • Gość: agab5 Re: Ile mleczka, obiadku, deserku???? IP: *.* 05.12.02, 22:23
        czesc. moja asia także ma 8 m-cy i już w czwartym m-cu zaczęłam podawać jej papki,zupki, soczki, wcześniej niż zalecają w poradnikach bo toczyłyśmy walkę o każde karmienie piersią i na dodatek kupki robiła co 3 doby, cierpiąc niemożliwie. udało mi się utrzymać karmienie piersią do dziś (karmię wyłącznie lewą piersią)i w ciągu dnia ssie 2-3 razy a w nocy 2 razy. przed snem dostaje cyca lub butlę (nan ha1)-zależnie od ochoty. butlę dostaje 1-2razy na dobę i zjada do 120ml. jeśli chodzi o papki, to w tej chwili je prawie wszystko prócz wybitnie uczulających rzeczy (tj. gluten,mleko krowie i cytrusy, niektóre mięsa i ryby oraz białko kurze). jej dieta tak naprawdę zależy tylko ode mnie, czy chce mi się gotować zupkę, czy daję ze słoiczka,deserek czy owoc. nigdy nie stosowałam się jakiś sztywnych reguł:to i to wtedy i wtedy.jedynie i niezmiennie to kaszka lub kleik na śniadanie- raz na mleku nan ha, raz nie, z jabłkiem,brzoskwinią lub też polana soczkiem malinowym.naprawdę bardzo różnie. poprostu staram się jej urozmaicać. nigdy nie liczyłam ile zjadła na dany posiłek, asia sama daje mi znać czy jej smakowało i zje z dokładką, czy też teraz nie, ale może później. jest rozbrykana i bardzo ruchliwa. na pewno nie będzie tłuścioszkiem, ale niejadkiem też nie.dziewczyny-zdajcie się trochę na własną intuicję i podawajcie dzieciom,to co i wam smakuje. nie liczcie ile g zjadły, bo to nie daje odpowiedzi na pytanie czy smakowało dziecku i czy się najadło.życzę powodzenia.
    • Gość: tosia Re: Ile mleczka, obiadku, deserku???? IP: *.* 05.12.02, 22:40
      Cześćsmile)))ja nie karmiłam Kubusia który ma teraz 2 latka piersią dlatego przesypiał całe noce ale jego dieta składała się z mleka na sniadanie nigdy nie dawałam mu kaszek bo ich nie lubiał ale słyszałam że są sycące i dobrze podawać maluszkowi na noc, póżniej był deserek zupka którą sama gotowałam na mięsku podwieczorek najbardziej lubiał kisiel mleczny z dodatkiem żółtka i na noc mleczko nie był gruby a to że się oblizuje to normalne Kuba też się oblizywał ale staraj mu się nie dawać między posiłkami podjadanie mu na zdrowie nie wyjdzie, najlepiej zapytaj lekarza pediatrę on będzie wiedział co ci poradzić według wagi i wieku dziecka Pozdrawiam :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka