Dodaj do ulubionych

Jak uśpić niemowlę

IP: *.* 09.12.02, 11:05
Ma prawie 8 tygodni.Nie zasypia przy piersi.Nie zasypia ze smoczkiem, którego nienawidzi nawiasem mówiąc o co nie mam do niej pretensji..Nie zasypia kołysana, lulana.Nie zasypia przytulana, głaskana.O kołysankach nie wspomnę, ale może nie mam talentu do śpiewania. Też bym nie zasnęła jakby ktoś mi tak śpiewał jak ja.Nie zasypia w łóżeczku ani w leżaczku.Czasem lubi zasnąć noszona w pionie, ale takiego bicza na siebie nie chcę kręcić – mam jeszcze starsze dziecko, którym też chcę się zająć. Zresztą odłożona budzi się natychmiast.Nie mogę patrzyć jak aż zapuchnięta z senności wrzeszczy podczas prób usypiania. Nie mogę wyjść na spacer gdzie sypiała po troszku, bo – 16C a ja mam zapalenie oskrzeli.Podpowiedzcie co mam zrobić z tak upartym egzemplarzem córeczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fuga Re: Jak uśpić niemowlę IP: *.* 09.12.02, 11:34
      A kołysanie w wózku, ale nie w tył-przód - tylko na boki?Na moją małą to działaloTeraz niestety - mała ma 10 miesięcy mam ten sam problem - moje dziecko nie zasypia inaczej niż kołysana na rękach w pionie - i to tak, że ja sie cała kiwam na boki i jeszcze ją góra-dól - dodam, że KArola waży 10,5 kilko i usypianie trwa pół godziny - HORROR, czasem chce mi się płakać, tak mnie bolą ręce - ale nie ma pięknięjszego widoku, jak już śpi oddycjając równiutko przytulona do mnie :)Czy któraś mama wie, na czym polega to osławione usypianie wg ksiązki uśnij wreszcie?Albo może wie, jak przestawić mała na usypianie grzecznie w ózeczku?Czy są w ogóle takie dzieci, które w wieku 10 miechów same usypiają?POzdrawiamGosia
      • Gość: Sushi Re: Jak uśpić niemowlę IP: *.* 09.12.02, 20:39
        Hej!Trochę mnie przestraszyłaś tym postem! Czy 10-miesięczne Maluchy nie zasypiają same? Chodzi Ci o to, czy są na to jeszcze za małe, czy już przestały być na tyle głupie :-) Moja Perełka ma 5 miechaczów i od chyba już ponad dwóch miesięcy zasypia samodzielnie. Po wieczornej kąpieli i karmieniu odkładam ją do łóżeczka, gaszę światło i wychodzę z pokoju. Gdy jestem na schodach słyszę dźwięk wypluwanego smoka, co oznacza, iż Pulina już smacznie chrapie i nie obudzi się przez najbliższe 12 godzin. I Ty chcesz mi powiedzieć, że to się zmieni :gun: Naprawdę zastrzelę jeżeli straszysz. Toż jak ja będę żyć! Przecież za miesiąc wracam do pracy, a należę do osób, które raczej chodzą spać po dobranocce! I co? Teraz będę musiała biegać z Misią przez pół nocy po pokoju. Żartujesz, prawda? Powiedz, że tak!!! JA NIE CHCĘ!!!!!!Sushi
    • Gość: asia.d.d Re: Jak uśpić niemowlę IP: *.* 09.12.02, 21:46
      To JAK ona zasypia? Bo przecież spać musi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka