Dodaj do ulubionych

ciemiaczko

IP: *.* 10.02.03, 23:22
U mojej 3 miesiecznej córki zauwazylam ze czasami ma wklesniete ciemiaczko. Podobno to moze oznaczac odwodnienie, ale n ie wydaje mi sie zeby tak bylo. Mala wypija dziennie spora butle herbatki.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamaMichałka Re: ciemiaczko IP: *.* 11.02.03, 17:55
      HejMój synek też miewa co jakiś czas podobny objaw,zwłaszcza jak się budzi po dość długiej drzemce(też ma 3 miesiące).Pediatra uważa,że nie ma powodu do paniki i jest to efekt siusiania podczas snu i w tym czasie nieuzupełniania płynów.Poradziła mi też żeby po przebudzeniu podać dziecku coś do picia.I faktycznie wówczas ciemiaczko znów wraca do normy.Pozdrawiam.
      • Gość: emw Re: ciemiaczko IP: *.* 14.02.03, 20:56
        Myślę że nie masz powodów do obaw. Mój Kuba, który ma dość duże ciemiączko (obecnie prawie 8 miesięcy) też miewa takie "zapadki" i początkowo mnie to martwiło. Teraz wiem że siusiu, pocenie się maluszka i inne naturalne czynności wpływają na taki stan ciemiączka, które po jakimś czasie samo powróci do normy. Oczywiście czasem może być to spowodowane poważnym odwodnieniem, ale sądzę że nie w Twoim przypadku.pozdrawiamy,Ewa "Dylka" + Kuba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka