Dodaj do ulubionych

Płacz podczas snu

IP: *.* 03.03.03, 00:20
Kochani mam ogromny problem, może Wy coś doradzicie... Moja Gabunia ząbkuje (ma 5 miesięcy) i wszystko byłoby cudownie (nie gorączkuje, jest spokojna, nie marudzi) gdyby nie jedno: czasami podczs snu zaczyna bez widocznego powodu przeraźliwie płakać. Nie wiem co wtedy robić, biorę ją na ręce, szepczę coś na uspokojenie, ale ona nadal śpi, płacze i nic do niej nie dociera... Próbuję ją obudzić, ale boję się, żeby nie przestraszyła się, poza tym wiem, jak duże znaczenie na rozwój pamięci ma okres przebudzania się... Nie wiem czy to ból rosnących ząbków powoduje taki płacz, ale to się zaczęło w tym samym czasie, kiedy wyczuliśmy ząbki... Co mam robić w takich chwilach? Budzić Gabulca (tylko jak ???) czy próbować czegoś innego? Może ktoś z Was przechodził przez coś podobnego? Ja sobie z tym poradziliście? Proszę o pomoc, bo serce mi krwawi, kiedy słyszę taki przeraźliwy płacz Gabuni. Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich:hello:Kasia.
Obserwuj wątek
    • Gość: olaz Re: Płacz podczas snu IP: *.* 03.03.03, 13:54
      Moje maluchy też czasami płakały w ten sposób przez sen.Według mnie trzeba oczywiście zajrzeć do dziecka sprawdzić dlaczego płacze (zdażało się, ze synek zaplątał się w kołderkę i zaciekle z nią walczył krzycząc puści! puści! przez sen) ale jeśli się nie budzi i płacz mija to nic więcej nie robić. To podobno normalne i dzieci z tego wyrastają. Nie łączyła bym też tego z ząbkami a raczej ze snami, które stają się coraz bardziej wyraźne. Jedyne co można zrobić to przeanalizować dzień malucha czy przypadkiem nie ma zbyt dużo wrażeń szczególnie wieczorem przed snem.Pozdrawiam Ola
    • Gość: Edie Re: Płacz podczas snu IP: *.* 05.03.03, 10:10
      Witam,Zgadzam sie z przedmówczynią, że związane to jest ze snami u dzieci. Mojej Kai tez czasami tak się zdarza. Bardzo często też pokwękuje przez sen.Dzieci w końcu bardzo wszystko przeżywają, a jak mają za dużo wrażeń to tak się zdarza po prostu.Ząbkowanie też ma na to wpływ, ale wtedy dziecko się po poprostu budzi w nocy bo, go boli. Tak było przynajmniej u mojej Kai.Pozdrawiam,Edyta i Kaja (18.03.02)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka