Dodaj do ulubionych

czy to normalne?

IP: *.* 12.03.03, 09:37
witam i od razu pytamsmileczy to normalne że dziecko 6 tygodniowe po każdym jedzeniu robi kupki?zaznaczam iż ta sytuacja jest dopiero od jakiegoś tygodnia, kupki maja normalny kolor , tyle że takich kupek jest około 5-6 dziennieaha, dziecko jest karmione wyłącznie piersią(czasami raz na kilka dni dostaję dodatkowo butlę 120ml-raz dziennie)i drugie pytanie: jaką temperaturę powinno mieć takie dziecko(normalna 36,6 czy wiecej)?pzdr.mapka
Obserwuj wątek
    • Gość: emkaes Re: czy to normalne? IP: *.* 12.03.03, 10:16
      Cześć!Jest to najzupełniej normalne. Dziecko może robić kupkę po każdym jedzeniu jak i raz na kilka dni. Mój Bartuś robił w tym wieku 5-8 kupek i było to najzupełniej normalne. Był karmiony do 6 miesiąca wyłącznie piersią. W tej chwili ma 20 miesięcy (dziś kończy) i też robi często kupki - ok. 4 dziennie. Pozdrawiam, Magda
      • Gość: guest Re: czy to normalne? IP: *.* 12.03.03, 10:35
        Ja bym dodała tylko ,że jeśli kupki są płynne , zielone, zawierają śluz, a zwłaszcza jeśli masz doczynienia z kombinacjątych takich objawów to można podejrzewać biegunkę. Tyle ,że po kilku dniach biegunki to byś to już wiedziała, bo dziecko byłoby bardzo osłabione.Jeśli nic z powyższego się nie dzieje to ani 6 kupek dziennie ani jedna na 6 dni nie stanowi powodu do zmartwienia.
        • Gość: guest Re: czy to normalne? IP: *.* 12.03.03, 10:54
          A co jesz, pijesz?????Moze za duzo soków typu karotka, za duzo jabłek a co za tym idzie- błonnika pokarmowego. To co jesz idzie do mleczka i malucha niestety troszkę przeczyści.Gabi
          • Gość: guest Re: czy to normalne? IP: *.* 12.03.03, 12:49
            dzięki za wszelkie poradysmile)jabłek zona je góra dwa/trzy dzienniesoków typu karotka w ogóle nie pija , najwyżej starta marchewkę, generalnie dba o to aby dziecko nie miało jakichkolwiek problemów z brzuszkiemno własnie i w związku z tym mam następne pytanie:jakich produktów karmiąca mama powinna unikać, a jakich nie?
            • Gość: domali Re: czy to normalne? IP: *.* 12.03.03, 14:20
              Na pewno żadnych kapust, grochów, fasoli, bez przesady z kalafiorwm, brokułami... Ja kiedyś zafundowałam mojemu Synkowi sałatkę ( pyszną) właśnie z niektórymi tymi warzywami i biedaczek męczył się dwie godziny... Więc już więcej tego nie zrobiłam :) Wiem, że należy uważać z mlekiem i przetworami i smażonymi i mocno przyprawionymi potrawami. Poza tym jeść produkty lekkostrawne dla nas, więc i dla Maluszka. Co do kupek, to tak jak pisały moje poprzedniczki- nie ma powodu do niepokoju, mój Synek robił ich czasami nawet więcej. Powodzenia!!!
    • Gość: guest Re: czy to normalne? IP: *.* 12.03.03, 11:03
      mapka :)kupki - normalne, może nawet więcej ;) jeszcze będziecie żałowali, jak się przestawi na jedną dziennie, bo wtedy od razu wszystko do prania :grin:temperatura - dopóki nie jest gorący i rozpalony - NIE MIERZYĆ :grin: maluchowi temperatura może podnieść się od kwęknięcia ;)
    • Gość: asiazet Re: czy to normalne? IP: *.* 17.03.03, 00:40
      cześć,nie przejmuj się - to całkiem normalne. Jeszcze w szpitalu pediatra poinformował mnie, że takich radości może być nawet kilkanaście.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka