17.01.07, 22:28
co mogą oznaczać rumieńce na policzkach niemowlaka (5 m-cy), gorączki nie
ma...
Obserwuj wątek
    • agusia19751 Re: rumieńce 17.01.07, 22:38
      moja córcia ma pół roczku i od niecałego miesiąca ma rumieńce czasami z szorstką skórą.Ponieważ mojej małej wychodziły zęby więc każdy mówił że to od zębów,w porządku dwa zęby są a policzki cały czas czerwone a szcególnie po spaniu,więc byłam wczoraj u pediatry który powiedział że to prawdopodobnie alergia.Poniewaz moja mała je słoiczki(obiadki)i deserki pediatra kazał na tydzień wykluczyć:morele,brzoskwinie,KURCZAK,herbatke malinową z dziką różą,selera,pietruszke i jeżeli przez tydzień nie zblaknie to będzie badana z krwi.Więc gotuje jej sama zupki z indykiem i deserki robie sama i staram sie wykluczyć to co mogło by ją uczulać,koc na którym zaczyna raczkować wypiore jej w loveli.Boje sie pobierania krwi bo moja mała strasznie płacze,więc mam nadzieje że przez tydzień rumieńce znikną.Więc jeżeli cie to niepokoi to idź do lekarza tak jak ja poszłam i teraz wiem mniej więcej na czym stoje,dodam że moja też nie miała gorączki i jest zdrowa.Pozdrawiam
      • aga55jaga Re: rumieńce 17.01.07, 22:43
        a jakie badania zlecił dziecku pediatra???
        • agusia19751 Re: rumieńce 17.01.07, 22:46
          mamy zrobić badanie z krwi na skaze białkową i mleko krowie(ale to chyba jedno i to samo)i ogólnie morfologie
          • aga55jaga Re: rumieńce 17.01.07, 23:04
            > mamy zrobić badanie z krwi na skaze białkową i mleko krowie(ale to chyba jedno
            > i to samo)i ogólnie morfologie

hm tak myślę jakie to badanie... może masz na myśli test z krwi na tzw panelach
            czy może tylko eozynofilę czy total IgE?
            • agusia19751 Re: rumieńce 17.01.07, 23:20
              pediatra nie wymieniła tak dokładadnie jak ty ale mówiła tylko o mleku krowim i o ogólnej morfologii ale tak się zastanawiam czy w mleku modyfikowanym (hipp-a)może być zawarte mleko krowie,powiem ci ze nie znam się na tym.
    • aga55jaga Re: rumieńce 17.01.07, 22:39
      przegrzanie lub reakcję alergiczną na składnik niemowlęcej lub mamy diety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka