Dodaj do ulubionych

Zabawki dla noworodka

27.01.07, 09:03
Proszę o jakieś opinie na temat tego jakie zabawki i grzechotki można kupić małemu dziecku. Czy grzechotki/maskotki z materiału są odpowiednie?
Obserwuj wątek
    • anna.kucharska1 Re: Zabawki dla noworodka 27.01.07, 09:17
      Dla noworodka to ewentualnie karuzelka na lozeczko i to taka która ma bardzo
      intensywne i kontrastujace sie ze soba kolory. Moja córcia od poczatku byla
      zainteresowana karuzela a inne rzeczy przyszly duzo pozniej. Noworodek
      grzechotka nie bedzie bawil sie sam napewno wiec mysle ze nie ma sensu. Chyba
      ze sama bedziesz nia ruszala wtedy kup tez jakas bardzo kolorowa
    • spa746 Re: Zabawki dla noworodka 27.01.07, 10:17
      z materiału są odpowiednie, ale istotna jest kolorystyka, tak aby maluszek ją
      widział. Nie może być też przeładowana zbyt dużą ilością kolorów i wzorów.
      Zwróć też uwagę na to czy dziecko będzie mogło samo złapać taką grzechotkę do
      swojej rączki. Ja kupiłam jeszcze w ciąży kilka takich grzechotek i dopiero
      teraz widzę, że zaledwie dwie nadają się dla mojego malucha.
      Polecam karuzelkę z pozytywką nad łóżeczkiem, U nas hit sezonu.
      • spa746 Re: Zabawki dla noworodka 27.01.07, 10:19
        Jeszcze co do grzechotek, to Twoje Maleństwo zaczniez nich korzystać około 3
        miesiąca, więc możesz jeszcze z tym zakupem poczekać
    • olimpia_b81 Re: Zabawki dla noworodka 27.01.07, 10:20
      polecam jakies grzechotki,gryzaczki ale takie ktore sa ze tak powiem cienkie,ze dziecko bedzie moglo powoli uczyc sie je chwytac.Ja zaczelam ta nauke jak dziecko mialo lekko ponad 2 miesiace i Mloda szybko trzymala rzeczy swiadomie w rekach.
      Mata tez powinna powoli interesowac.karuzela tez,ale u nas nie na dlugo zajmowala dziecka.
    • zakrentka Re: Zabawki dla noworodka 27.01.07, 17:05
      www.envisagedesign.com/ohbaby/infstim/graphics.html
      otwierasz, sciagasz, drukujesz i przyklejasz w odleglosci 15-50 cm od dziecka
      my mamy na scianie obok lozeczka, albo obok przewijaka
      dziecie gapi sie jak zaczarowane

uwaga! mozliwy syndrom zazdrosci u matki, jezeli maluch usmiecha sie i gaworzy
      do 'usmiechnietej buzki' zamiast do swojej rodzonej matki smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka