mama26 22.02.07, 09:54 jak dawkowałyście Gripe Water maluszkowi 2 miesiecznemu ? w ulotce piszą 6 x dziennie po 5 ml jakoś to duzo mi sie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viktoria.s Re: Gripe Water 22.02.07, 09:59 Ja co prawda nie miałam potrzeby ale jak czasem popłakiwała szukałam powodu i myśląc że to brzuszek podawałam 1 łyżeczkę na 100ml ciepłej przegotowanej wody. Tak też robiła moja znajoma z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agajot_2007 Re: Gripe Water 22.02.07, 10:12 nasza pani doktor zalecała do 6 razy na dobę właśnie 5 ml. ja podawałam 4 razy bo więcej nie było potrzeby. rozcieńczałam tę dawkę wodą. do butelki wlewałam max 20 ml letniej wody i działało. od każdego dostaniesz inną radę bo na każde dziecko działa coś innego i w innych dawkach. na moje dziecko działało tylko to. wyprbowałam wiele specyfików min. ifacol, koperek hipp, espumisan, debridat ...... pozdrawiam.a. Odpowiedz Link Zgłoś
sylmaj Re: Gripe Water 22.02.07, 13:00 ja podawałam tak jak w ulotce, odmirzałam w strzykawce wyznaczoną ilość i dawałam ze strzykawki prosto do buźki w niczym nie rozpuszczając Odpowiedz Link Zgłoś
aoamok Re: Gripe Water 22.02.07, 13:37 ja dawałam łyżeczkę od herbaty przy każdym karmieniu czyli tak 6 razy na dobę u mnie pomagało. moja nie toleruje nic oprócz cyca więc podawanie z butkiz wodą nie wchodzilo w grę Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Gripe Water 22.02.07, 13:57 Ja podawałam raczej doraźnie- wtedy łyżeczkę od herbaty. Raczej nie przekraczałam 3- 4 łyżeczek na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
zulcia73 Re: Gripe Water 22.02.07, 14:02 ja dawałam tak jak w ulotce 5ml przed każdym jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia69k Re: Gripe Water 22.02.07, 19:08 Ja dawkowałam jak w ulotce , ale już po jednym dniu odstawiłam bo Synuś wiszczał. Widocznie nie tolerował tego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: Gripe Water 22.02.07, 20:05 Ja podawałam przed kazdym karmieniem 3 ml, 5 wydawało mi się za dużo i długo by trwało podawanie,co z kolei umęczyłoby dziecko. U mnie działała taka ilość,a syn miał naprawdę problemy z kolkąi z wypróznianiem na początku Podawałam taką miarkę,kiedyś kupiłam żelazo w syropku i była dołączona,bardzo przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś