Dodaj do ulubionych

Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewczynce

14.03.07, 11:38
Moja córeczka karmiona piersią ale coraz mniej chce pić mleko z piersi. Co
moża podawać jej w tym wieku oprócz mleka z piersi ?
Obserwuj wątek
    • didith.b Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 11:40
      Raczej w tym wieku nic innego nie wchodzi w grę. Jesli przestanie ssać twoje
      mleko to wtedy mleko modyfikowane, ale inne pokarmy muszą jeszcze poczekać. Nie
      wolno za szybko wprowadzać innych pokarmów, bo może być zagrożenie alergia i
      układ trawienny dziecka nie jest jeszcze gotowy.
      • glapak Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:10
        dzięki wielkie za radę bo moja teściowa cały czas zawraca mi głowę że powinnam
        już jej po troszku dawać jakiś kaszek np. sinlac ale on jest od 5 miesiąca
        • karawana123 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:30
          To zdecydowanie za wcześnie. Najlepiej, jeśli będziesz karmić piersią do czasu,
          aż dziecko skończy 6 m-cy.
        • zona_mi Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:30
          Nic nie musisz teraz dawać, bo w tym wieku dziecko potrzebuje wyłącznie mleka
          matki (ew. modyfikowanego, jeśli nie jest karmione naturalnie). Nowości możesz
          zacząć wprowadzać po szóstym miesiącu.
          Teściowa niech sobie gada, skoro ma poglądy sprzed 30 lat, a Ty poczytaj o
          rozszerzaniu diety dziecka i innych ciekawych rzeczach i rób swoje, dobre dla
          dziecka:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=49568041
    • mamajulki080506 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:35
      Ponieważ wracałam do pracy właśnie w tym wieku zaczęłam wprowadzać do diety
      mojej córeczki starte jabłko, sok marchwiowy i pierwszą zupkę marchwiową
      Gerbera, mimo, że niemowlętom karmionym piersią zaleca się wprowadzanie nowości
      w 6tym miesiącu.....oczywiscie nie wszystko naraz, po troszku.. do 6,5 mca
      dostawała tylko moje mleko, potem jak była potrzeba, to Bebiko
      dodam, że do tej pory (10,5 mca karmie piersią)...
      małej nic nie było, teraz też jest zdrowa...wszystkie produkty wprowadziłam
      wcześniej...ale myslę, że to zależy od dziecka...u mnie nie było problemów

to Twoja córeczka i od Ciebie zależy, co i kiedy jej podasz
    • kaeira Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:43
      glapak napisał:
      > coraz mniej chce pić mleko z piersi.

Pewnie po prostu trochę mniej juz potrzebuje, albo nauczyla się bardziej
      efektywnie ssać, i dlatego je rzadziej albo krocej.
      Tak jak pisały dziewczyny, nie dawaj nic innego, naprawde nie ma potrzeby.
      • glapak Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:47
        Dziękuje wszystkim za wypowiedzi teraz na pewno będe karmić tylko piersią
        dopiero w maju idę do pracy i w tedy wprowadzę gerbera dziękuje
    • mysia1103 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 13:42
      moj synek ma 3,5 mies i je juz zupki, deserki tyle ze jest na nutramigenie i
      cale szczescie na nic jak do tej pory nie ma uczulenia, zaczelam od soczku z
      marchwi potem z jablka, potem tarte jablko i marchew potem jakies delikatne
      zupki i teraz to juz wszystko zjada smile
      • didith.b mysia1103 14.03.07, 13:58
        według mnie na zupki za wczesnie, a pytałaś pediatry?
        • glapak Re: mysia1103 14.03.07, 20:06
          No cóż widzę że większość jest za mlekiem z piersi ale są i takie mamy które
          dają już jakieś posiłki, troszkę się boję dawać aleeeee pani pediatra mówiła że
          już od 5 miesiąca spokojnie mogę już mieszać posiłki.
          • ewa_mama_jasia Re: mysia1103 14.03.07, 20:13
            Ale czy musisz?
        • kaeira Re: mysia1103 14.03.07, 20:38
          Też mnie to dziwi, szczegolnie, że przeciez Nutramigen jest dla alergików (albo
          potencjalnych) a takim zaleca się chyba późne wprowadzanie stałych pokarmow)
    • didith.b a może to prowokacja? 14.03.07, 22:32

• baby2104 Re: a może to prowokacja? 14.03.07, 23:31
        Planuję wprowadzić zgodnie ze starą szkołą od 4 miesiąca... Wg niej dziecku
        ćwiczą się mięśnie szczęki i szybciej zaczyna mówić, gdy je z łyżeczki.
        • baby2104 Re: a może to prowokacja? 14.03.07, 23:36
          Dodam, że to podobno zależy też od dziecka. WYtyczne się zmieniają. Może te
          nowe są lepsze, ale kiedyś pisano, że lepiej zupka niż mleko modyfikowane...
    • mw144 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 15.03.07, 08:12
      Jabłko gotowane, jabłko z marchwią, zupki jarzynowe, ewentualnie kleik ryżowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka