glapak 14.03.07, 11:38 Moja córeczka karmiona piersią ale coraz mniej chce pić mleko z piersi. Co moża podawać jej w tym wieku oprócz mleka z piersi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
didith.b Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 11:40 Raczej w tym wieku nic innego nie wchodzi w grę. Jesli przestanie ssać twoje mleko to wtedy mleko modyfikowane, ale inne pokarmy muszą jeszcze poczekać. Nie wolno za szybko wprowadzać innych pokarmów, bo może być zagrożenie alergia i układ trawienny dziecka nie jest jeszcze gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
glapak Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:10 dzięki wielkie za radę bo moja teściowa cały czas zawraca mi głowę że powinnam już jej po troszku dawać jakiś kaszek np. sinlac ale on jest od 5 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
karawana123 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:30 To zdecydowanie za wcześnie. Najlepiej, jeśli będziesz karmić piersią do czasu, aż dziecko skończy 6 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:30 Nic nie musisz teraz dawać, bo w tym wieku dziecko potrzebuje wyłącznie mleka matki (ew. modyfikowanego, jeśli nie jest karmione naturalnie). Nowości możesz zacząć wprowadzać po szóstym miesiącu. Teściowa niech sobie gada, skoro ma poglądy sprzed 30 lat, a Ty poczytaj o rozszerzaniu diety dziecka i innych ciekawych rzeczach i rób swoje, dobre dla dziecka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=49568041 Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:35 Ponieważ wracałam do pracy właśnie w tym wieku zaczęłam wprowadzać do diety mojej córeczki starte jabłko, sok marchwiowy i pierwszą zupkę marchwiową Gerbera, mimo, że niemowlętom karmionym piersią zaleca się wprowadzanie nowości w 6tym miesiącu.....oczywiscie nie wszystko naraz, po troszku.. do 6,5 mca dostawała tylko moje mleko, potem jak była potrzeba, to Bebiko dodam, że do tej pory (10,5 mca karmie piersią)... małej nic nie było, teraz też jest zdrowa...wszystkie produkty wprowadziłam wcześniej...ale myslę, że to zależy od dziecka...u mnie nie było problemów to Twoja córeczka i od Ciebie zależy, co i kiedy jej podasz Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:43 glapak napisał: > coraz mniej chce pić mleko z piersi. Pewnie po prostu trochę mniej juz potrzebuje, albo nauczyla się bardziej efektywnie ssać, i dlatego je rzadziej albo krocej. Tak jak pisały dziewczyny, nie dawaj nic innego, naprawde nie ma potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
glapak Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 12:47 Dziękuje wszystkim za wypowiedzi teraz na pewno będe karmić tylko piersią dopiero w maju idę do pracy i w tedy wprowadzę gerbera dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
mysia1103 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 14.03.07, 13:42 moj synek ma 3,5 mies i je juz zupki, deserki tyle ze jest na nutramigenie i cale szczescie na nic jak do tej pory nie ma uczulenia, zaczelam od soczku z marchwi potem z jablka, potem tarte jablko i marchew potem jakies delikatne zupki i teraz to juz wszystko zjada Odpowiedz Link Zgłoś
didith.b mysia1103 14.03.07, 13:58 według mnie na zupki za wczesnie, a pytałaś pediatry? Odpowiedz Link Zgłoś
glapak Re: mysia1103 14.03.07, 20:06 No cóż widzę że większość jest za mlekiem z piersi ale są i takie mamy które dają już jakieś posiłki, troszkę się boję dawać aleeeee pani pediatra mówiła że już od 5 miesiąca spokojnie mogę już mieszać posiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: mysia1103 14.03.07, 20:38 Też mnie to dziwi, szczegolnie, że przeciez Nutramigen jest dla alergików (albo potencjalnych) a takim zaleca się chyba późne wprowadzanie stałych pokarmow) Odpowiedz Link Zgłoś
baby2104 Re: a może to prowokacja? 14.03.07, 23:31 Planuję wprowadzić zgodnie ze starą szkołą od 4 miesiąca... Wg niej dziecku ćwiczą się mięśnie szczęki i szybciej zaczyna mówić, gdy je z łyżeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
baby2104 Re: a może to prowokacja? 14.03.07, 23:36 Dodam, że to podobno zależy też od dziecka. WYtyczne się zmieniają. Może te nowe są lepsze, ale kiedyś pisano, że lepiej zupka niż mleko modyfikowane... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Co innego do jedzenia 3,5 miesięcznej dziewcz 15.03.07, 08:12 Jabłko gotowane, jabłko z marchwią, zupki jarzynowe, ewentualnie kleik ryżowy. Odpowiedz Link Zgłoś