wiolka007 04.05.07, 16:22 Witam.. Jestem mama 9 dniowego bobasa i mam pytanie.. Karmie piersia i nie wiem czy musze po karmieniu trzymac maluszka do odbicia tak jak sie to robi karmiac butelka.. Prosze o pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: Odbijanie maluszka 04.05.07, 16:44 ja nie czekam, tym bardziej ze córka rzadko odbija, a jak juz to po wstaniu ze snu a nie po karmieniu. po prostu zawsze kłade na bokuzeby było bezpieczniej. jak była mniejsza to miałam specjalne wałki do przytrzymywania dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
d.ziarkowska Re: Odbijanie maluszka 04.05.07, 17:00 ja jak nie zasnął to podnosilam a jak spał to na boczku układalam.. zmieniaj boczki aby sie główka równo "zniekształcała" i w ten sposób nie bedzie mialo plaskiej z tylu głowy a ja tak w 3miesiacu juz nie przestrzegalam i maly sam sie ukladal z głowa na bok ale z czasem juz sie wyprostowal i spi jak chce.. ale czesto podnosilam do odbijania..... ucałuj maluszka....takie małe-ale kochane, mniam,mniam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Odbijanie maluszka 04.05.07, 17:04 ja nie odbijałam i nie odbijam w ogóle- dziecku nigdy nic nie było, kilka razy czekałam długo i się nie doczekałam, więc tego nie robię Odpowiedz Link Zgłoś
joka772 Re: Odbijanie maluszka 04.05.07, 21:49 pewnie ze musi mu się odbić, a co bedzie, kiedy odbije leżąc na pleckach, uleje mu się i może się zakrztusić. Pół biedy, jeśli będziesz obok. jak się nie chce odbić, trzeba pomasować po pleckach trzymając główkę na ramieniu, poprzechylać się na lewo i prawo, do przodu i do tyłu, ewentualnie poklepać delikatnie po pupci i pleckach. Poza tym powietrze ktore malec łyknął z twoim mlekiem może powodować bole brzuszka i kolki, więc powinien je wydalić. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś