kropka57 04.05.07, 21:46 Co mam zrobic? Moja mała tylko pierś, bardzo chętnie, czasem soczek, no i deserek, to zjada. Od jakiegos czasu nie chce tknac zupki, obiadku czy czegokolwiek, kaszki nigdy nie jadła.Co ze zdrowiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teane Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 05.05.07, 18:08 jeszcze troche sama pierś wystarczy, ale niedługo niestety. pogadaj z pediatrą, ale mi się wydaje, że powinnaś próbować różnych smaków, zupki kupne, może robione w domu (mozesz odrobine posolić, wiem, zaraz mnie ktoś zlinczuje, ale ja dzidzia będzie jadła, to warto), może spróbuj kaszki, albo pire w proszku. nie poddawaj się! coś jeść w końcu musi. i dawaj nowości z godzinke, do 2 po piersi, żeby małej się w brzuszku mleczko już ułozyło i żeby głód nie był ogromny, bo na nowości będzie się niecierpliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 10:19 Może rosną kolejne ząbki i dlatego mała woli jakieś półpłynne produkty. Poza tym spróbuj zrobić badania moczu (ogólne i posiew) bo dzieci często tracą apetyt przy zakażeniu układu moczowego (przynajmniej mój tak ma). Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 17:22 a jakie sa objawy tego zakazenia? moja je chetnie, ale piers i owoce,a kaszek nigdy nie lubiła Odpowiedz Link Zgłoś
karawana123 Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 19:33 Może nie smakuje jej to, co dajesz. Moje dziecko jest wybredne: kaszek nie, kleików nie, picia żadnego, tylko słoiczki, ale nie wszystkie. Niczego, co ugotuje nie ruszy, zaraz pluje itp. Może znajdź jakąś zupkę, którą polubi Odpowiedz Link Zgłoś
tynaw Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 20:44 U mnie tak samo, z tym, ze Dzieciecie ma 7 miesiecy. Ewidentnie pogorszylo mu sie po grypie zoladkowej i przez 2 tygodnie po tym nic z wyjatkiem piersi a przez ostatni tydzien ociupinke sloiczkow, ale tez tylko owocowych. Wiec jak ktos zna sposob na przekoananie Potwora do jedzenia to tez sie uciesze Odpowiedz Link Zgłoś