Dodaj do ulubionych

8 m-cy - nic nie chce jesc

04.05.07, 21:46
Co mam zrobic? Moja mała tylko pierś, bardzo chętnie, czasem soczek, no i
deserek, to zjada. Od jakiegos czasu nie chce tknac zupki, obiadku czy
czegokolwiek, kaszki nigdy nie jadła.Co ze zdrowiem?
Obserwuj wątek
    • teane Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 05.05.07, 18:08
      jeszcze troche sama pierś wystarczy, ale niedługo niestety. pogadaj z pediatrą,
      ale mi się wydaje, że powinnaś próbować różnych smaków, zupki kupne, może
      robione w domu (mozesz odrobine posolić, wiem, zaraz mnie ktoś zlinczuje, ale ja
      dzidzia będzie jadła, to warto), może spróbuj kaszki, albo pire w proszku. nie
      poddawaj się! coś jeść w końcu musi. i dawaj nowości z godzinke, do 2 po piersi,
      żeby małej się w brzuszku mleczko już ułozyło i żeby głód nie był ogromny, bo na
      nowości będzie się niecierpliwić.
      • mama_frania Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 10:19
        Może rosną kolejne ząbki i dlatego mała woli jakieś półpłynne produkty. Poza tym
        spróbuj zrobić badania moczu (ogólne i posiew) bo dzieci często tracą apetyt
        przy zakażeniu układu moczowego (przynajmniej mój tak ma).
        • kropka57 Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 17:22
          a jakie sa objawy tego zakazenia? moja je chetnie, ale piers i owoce,a kaszek
          nigdy nie lubiła
          • karawana123 Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 19:33
            Może nie smakuje jej to, co dajesz. Moje dziecko jest wybredne: kaszek nie,
            kleików nie, picia żadnego, tylko słoiczki, ale nie wszystkie. Niczego, co
            ugotuje nie ruszy, zaraz pluje itp. Może znajdź jakąś zupkę, którą polubi
    • tynaw Re: 8 m-cy - nic nie chce jesc 06.05.07, 20:44
      U mnie tak samo, z tym, ze Dzieciecie ma 7 miesiecy. Ewidentnie pogorszylo mu
      sie po grypie zoladkowej i przez 2 tygodnie po tym nic z wyjatkiem piersi a
      przez ostatni tydzien ociupinke sloiczkow, ale tez tylko owocowych. Wiec jak
      ktos zna sposob na przekoananie Potwora do jedzenia to tez sie uciesze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka