fionna 25.05.03, 17:01 od kiedy mozna myc wloski szamponem? na razie kapie malego (3 mies.) w Oilatum i nie uzywam w ogole mydla i tym tez myje glowke czy trzeba stosowac szampon czy samo Oilatum wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapominajka1979 Re: szampon - od kiedy 25.05.03, 20:15 odpowiadając na Twoje pytanie- samo Oilatum wystarczy. Ale jeśli chcesz możesz używać szamponu.Ja od kiedy mój synek skończył 3 tyg. myłam mu włoski szamponem- Nivea baby- i nie miał żadnych niepokojących objawów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarka Re: szampon - od kiedy 26.05.03, 15:11 A mi sie wydaje ze samo Oilatum ma raczej wlasciwosci natluszczajace, nawilzajace a nie myjace. W taki upal jak sie zaczyna to mylabym mydlem dla dzieci lub szamponem, bo taki maluszek poci sie na glowce i trzeba mu to dobrze odswiezyc. Ja mylam mydlem do 1 roku, ale wtedy nie bylo jeszcze szamponow od 1 miesiaca tylko wlasnie takie od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: szampon - od kiedy 27.05.03, 00:29 Witaj! Według mnie to, od kiedy wprowadzić szmpon, zależy też od gęstości włosków dziecka. Dopóki mój synek miał ich mało, znakomicie sprawdzało się zwykłe mydełko Bambino, którym myliśmy całe ciałko. Gdy włoski zgęstniały i podrosły, po mydle, którego nie dało się juz tak łatwo spłukać, były sztywne i matowe. Teraz myjemy szamponem miodowym Johnson's Baby i różnica jest ogromna: włoski są miękkie, ładnie się kręcą i ślicznie pachną. Polecam szampon, Johnson's Baby można stosować już u niemowląt. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: szampon - od kiedy 27.05.03, 09:32 My tez zaczelismy uzywac szamponu Johnson's Baby Shampoo od kiedy synkowi zgestnialy i podrosly (czy "urosly" ) wloski. Tak gdzies od 3 czy 4 - go mies. Wczesniej uzywalismy zelu do kapieli Johnson's Baby Bath. (na glowke i cialko) Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: szampon - od kiedy 27.05.03, 11:20 to dobrze - bo wczoraj nie wiedzialam jaki szampon zakupic i kupilam wlasnie Johnsona rumiankowy - musze umyc mu te wloski, poki je ma (co prawda nie tyle co Basia), ale zawsze cos Odpowiedz Link Zgłoś