Dodaj do ulubionych

budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :(

18.06.07, 12:30
Mój 3 miesięczniak od jakis dwóch tygodni budzi sie z koszmarnym wrzaskiem
dokładnie pół godziny po zaśnięciu wieczorem sad(( Jedyna rzecz jaka jest go w
stanie wtedy uspokoić to szybkie zapchanie cyckiem ;PP, którego mlaśnie dwa
razy i spi już słodko dalej. Problem się zaczyna, kiedy nie ma mnie w domu,
bo musze gdzies wyjśc po położeniu go spac. Wtedy histeria trwa dobrą godzinę
zanim uda sie go mężowi lub babci utulic z powortem...
Czemu mu sie tak dziwnie porobiło??? sad(
Obserwuj wątek
    • agra81 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 14:08
      Mój synek miał podobnie ale rzadziej. Po prostu tak odreagowywał jakieś
      wydarzenia, które miały miejsce w ciagu dnia, np. kiedy cały dzień byliśmy poza
      domem lub nawiedziło go zbyt dużo gości. Zreszta czasem był to po prostu zły
      sen. Strasznie płakał, tak przeraźliwie. Musieliśmy go rozbudzić, zapalaliśmy
      światło, chwilę pogadaliśmy. Mały rozgladał sie wokół jakby nie wiedział co sie
      przed chwilą stało. Po kilku minutach zasypiał smacznie. To sie działo właśnie
      jak miał jakieś 4-5 m-cy. Sporadycznie i o dziwo mimo, iż ja zajmuję się małym,
      to łątwiej meżowi było go uspokoić. Teraz jest spokój, synek ma 7 m-cy. Może i
      u twojej niuni minie.
      Pozdrawiam.
      • olimpia_b81 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 14:29
        Bo nauczyl sie,ze do zasniecia musi miec tego cyca w buzi.Stad jak sie przebudza(a przerywa we snie wydarzenia dnia) nie zasypia sam tylko wola cyca.
        rada-oducz zasypiania przy cycu.niestety nieprzeskoczysz tego.
        • lady_of_avalon Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 14:50
          W ciągu dnia zasypia bez cyca. I się nie budzi. Wieczorem rzeczywiście uypiam
          go przy cycu, bo jak się porządnie naje to dłużej spi (karmię go dlatego i
          przed kąpielą i po). Zasypia ładnie i wydawałoby się mocno śpi a po pół
          godzinie nagle nie wiedzieć skąd histeria...
          • daisy Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 15:05
            Tu nie chodzi o żadnego "cyca", nie przejmuj się. Pewnie masz wrażliwe dziecko
            po prostu. U nas było to samo, zaczęło się ok. 3. miesiąca i trwa do dziś (11
            miesięcy), chociaż jest już coraz lepiej. U nas takie budzenie było co pół
            godz.-godzinę mniej więcej do północy, potem jakoś tam spał do karmienia. Bywały
            noce gorsze i lepsze. Byliśmy bardzo wykończeni!
            Ale mija.
            • olimpia_b81 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 15:12
              A nie sadzisz,ze lepiej sprobowac oduczyc od zasypiania przy piersi-moze to bedzie sposob a nie dawac rade typu daj sobie spokoj i opis,ze przez 8 miesiecy nie mialas spokojnej nocy.
              Ja tez tak mialam-jak sie nauczyla zasypiac z CYCEM,potem ze smokiem,butelka z herbatka i od kiefy wszystki ww zniknely z funkcji usypiacza mam wzgledny spokoj w nocy.I moge wyjsc wieczorem a tata,babcia,ciocia uspia ja bez problemu.
              • daisy Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 18:16
                Moje dziecko nie zasypiało przy piersi i było z nim tak samo, w tym samym wieku.
                Stąd moja rada. Zauważ, że autorka pisze, że w dzień dziecko śpi bez piersi bez
                problemu. Moje też spało dobrze w dzień.

A tak w ogóle to jesteś z jakiejś samozwańczej forumowej żandarmerii czy co?
                Cenzura? Masz patent na jedynie słuszne prawdy?
                • olimpia_b81 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 18:27
                  nie mam patentu,nie jestem samozwancem,,ale mialam rowniez tak jak mowi autorka(zasypianie w dzien bez cyca,wieczorem i w nocy tylko z cycem!) postu i podaje jej moj sposob na to!Czy skorzysta czy nie-jej sprawa,ale sadze,ze probuje pomoc badziej anizeli slowa: zeby dala sobie spokoj.
                  • narrenturum Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 19:49
                    myślę że masz rację. Napisz mi tylko jak udało ci się oduczyć dziecko od
                    zasypiania przy cycu? Moja Nina ma 3 mce i zasypia tylko po karmieniu
                    • olimpia_b81 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 20:07
                      napisalam na priv
                  • daisy Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 21:21
                    Nie zauważyłam, żebym gdziekolwiek napisała, żeby dziewczyna dała sobie spokój.
                    Ale może Ty daj sobie spokój? Myślisz, że autorka wątku to taka mała głupia, co
                    sama nie potrafi ocenić dawanych jej rad i wybrać najlepszej?
                    Chcesz się licytować z innymi kto "próbuje pomóc bardziej"?
                    Więcej luzu i szacunku dla ludzi.
                    • olimpia_b81 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 21:44
                      Twoja wypowiedz:
                      Tu nie chodzi o żadnego "cyca", nie przejmuj się. Pewnie masz wrażliwe dziecko
                      po prostu. U nas było to samo, zaczęło się ok. 3. miesiąca i trwa do dziś (11
                      miesięcy), chociaż jest już coraz lepiej. U nas takie budzenie było co pół
                      godz.-godzinę mniej więcej do północy, potem jakoś tam spał do karmienia. Bywały
                      noce gorsze i lepsze. Byliśmy bardzo wykończeni!
                      Ale mija.

Co wnosi oprocz tego,ze nie ma na to rady i daj sobie spokoj??
                      Nie sadze,ze jest glupia,byl to aluzja do twojej wypowiedzi odnosnie zandarmerii itd.
                      Nie ma sensu rozstrzasac ale Tobie zycze rowniez wiecej szacunku,bo ton wypowiedzi lekko wladczy masz.
                      • reniferek6 Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 22:20
                        Ja miałam to samo , chyba przez 2 tygodnie . Karmiony sztucznie . Po
                        zaśnięciu , wydawało by się , że głebokim budził się z krzykiem - po 15
                        min.Brałam na ręce i husiałam . Wtedy zasypiał . Było to dziwne . Ale samo
                        przeszło.Husiałam synusia w zupełnej ciszy , po ciemku .
                      • daisy Olimpia_07_zgłoś się 18.06.07, 23:31
                        Rany, zaczynam Ci zazdrościć takiej ilości wolnego czasu i energii do
                        spożytkowania na rozrywki typu pouczanie i recenzowanie innych użytkowniczek
                        forum. Skutecznie zaśmieciłaś wątek tą dyskusją,
                        którą niniejszym kończę.
                        • olimpia_b81 daisy... 18.06.07, 23:41
                          odpie..sie
    • daisy Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 18.06.07, 23:33
      Jeszcze jedno: przyjaciółka, która miała podobny problem, polecała mi
      przeniesienie dziecka na noc do swojego łóżka. Niestety nie mogłam wypróbować
      (brak warunków), ale może pomaga? Jeśli oczywiście ktoś chce spać z maluchem.
      • narrenturum Re: budzi sie z wrzaskiem po pół godzinie snu :( 19.06.07, 12:27
        A potem pojawi się problem jak odzwyczaić dziecko od spania z nami w łóżku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka