Dodaj do ulubionych

chyba przesadzam i panikuję

18.07.07, 11:52
jak śpią Wasze dzieci? Czy na brzuszku chętnie? Moja mała - 8,5 miesiąca -
zaczęła w nocy przekręcać się na brzuszek, pupa do góry, nóżki podkurczone, i
tak sobie śpi. A ja się denerwuję, czy nie przydusi się ? Chyba nie ma
możliwości, żeby buzią położyła się w poduszkę i udusiła? Proszę
odpowiedżcie, bo nie śpię spokojnie. A do tego jeszcze budzi się i wymusza
wzięcie do łóżka. Znowu się złamałam, bo miałabym nie przespaną noc, potrafi
budzić si ę co ół godziny, tylko w łóżku śpi bez wybudzania, a ja pracuję i
ciężko mi z nią walczyć pół nocy o pozostanie w łóżeczku.
Obserwuj wątek
    • agnieszka283 Re: chyba przesadzam i panikuję 18.07.07, 11:58
      Po piersze nie powinalo sie dawac dziecku 8miesiecznemu poduszki!! Na to ma
      jeszcze czas!!Wes jej poduszke z lozeczka!!
      A tak to jest normalen ze podciaga nogi do gory i spi, moja malenka tez tak
      robi!!

To jest bardzo ciezke zeby nie brac dziecka do siebie jak nie chce spac, ale
      jak raz zaczniesz to w tym wieku sobie to bardzo przyzwyczaja, i bedzie co noc
      chciala do ciebie isc!! Nie przyzwyczajaj!!

pozdrowka
    • artjoasia No właśnie, panikujesz , :) 18.07.07, 11:59
      Jeżeli umie się bez problemów przekręcać na plecki, to wyluzuj. Moja też tak
      śpi. Czasem nawet zarzuca sobie kocyk na głowę i bardzo jest z siebie dumna. I żyje.
    • patrice7 Re: chyba przesadzam i panikuję 18.07.07, 11:59
      Slyszalam ze do roku bez podusi, wlasnie zeby dziecko sie nie poddusilo, ale nie mam doswiadczenia, na pewno doradza ci mamy ktore maja ten etap za soba
    • mamaptifurka Re: chyba przesadzam i panikuję 18.07.07, 11:59
      Co do pozycji to moja mała 10,5mc też śpi w pozycji żółwik już od dłuzszego
      czasu i jest ok. Co do spania w nocy to niestety myszka krótko spała z nami i
      teraz nie mamy problemu aby zasnęła w łóżeczku i noc też przesypia całą.
      Oczywiście sporadycznie budzi się w nocy np. dzisiaj 3:30 ale dostaje cycusia i
      śpi dalej.
    • bomba001 usun poduszke!!! 18.07.07, 12:01
      koniecznie. a tak to panikujesz tylko nie wiadomo po co poduszke dajesz. nie
      daje sie jej wlasnie zeby dziecko sie nei zadusilo
      • kasik2222 Re: usun poduszke!!! 18.07.07, 12:06
        poduszeczkę malutka ma cieniuteńką, taką dla dzieci, ale spróbuje zabrać, nie
        wiem czy si ę uda bo jest przyzyczajona, jak usypia na plecach, główka na
        boczek to poduszkę łapie w garść i wtula w nią buźkę..
        • druuna Re: usun poduszke!!! 18.07.07, 12:08
          To zamiast poduszki połóż jej pod główkę może pieluszkę tetrową?
    • druuna Re: chyba przesadzam i panikuję 18.07.07, 12:07
      Na początku Zuzia spała na takim klinie żeby jej sie nie ulwało i jak miała
      katarek. A odkąd właśnie zaczeła sypiac na brzuchu to ten klin też poszedł do
      szafy bo przecież byłaby wykęcona na wszystkie strony!

Moja Zuzia też takie cyrki wnocy wyprawia tylko my mamy łózko przystawione do
      jej łóżezcka które jest z otwieranym bokiem i jak Zuzia chce ssać albo spac z
      nami to wyłazi od sioebie i włazi na mnie (dosłownie)! Dziwię sie jej trochę bo
      na jej materacyku ma chłodnije zamiast spać z nami - przcież od nas jest jej
      cieplej i jest cała upocona sad(( Ale co jej zrobisz? Czasem sama wraca do
      siebie do łóżka - czasem ja jej trochę pomagam ale jak nie chce to zostaje z
      nami sad Ja już nie pamiętam ile razy w nocy karmię (bo robie to prawie przez
      sen)!
      • kasik2222 Re: chyba przesadzam i panikuję 18.07.07, 13:03
        dziękuję za podpowiedzi, dokładnie tak zrobię, dam pieluszkę tetrową. Łóżeczko
        mam blisko, ale nie ma otwieranego boku, więc i tak wyjmuję małą górą. Będę
        musiała przecierpieć i nie wyjmować jej z łóżeczka, nie chcę żeby się
        przyzwyczajała, tym bardziej że w nocy już nie je, nawet jak jej próbowałam
        dawać to nie chciała. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka