akadia 07.09.07, 17:08 Witam wszystkich. Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc.Co oznacza fakt,że trzy miesięczne dziecko zaciska raczki w piąstki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni_30 Re: Zaciśnięte piąstki. 07.09.07, 17:22 Mój synek ma 12 tygodni i tez bardzo często ma zaciśnięte piąstki. Byłam wczoraj u pediatry i kazała mi obserwować Małego i jak nadal będzie tak zaciskał to da mi skierowanie do neurologa, bo to może być problem z napięciem mięśniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: Zaciśnięte piąstki. 07.09.07, 17:29 A jak glaszczesz po raczce tam gdzie jest puls, to otwiera? Bo jesli otwiera, to chyba ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: Zaciśnięte piąstki. 07.09.07, 18:08 mój synek skończył 10tyg. i też ma zaciśnięte piąstki (b.często) jest pod stałą opieką neurologa (nasz pediatra jest neurologiem).Głaszczę mu rączki i cały czas otwieram, ale on i tak zaciska. Zobaczymy co powie lekarz 13 ide na szczepienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunetkaa Re: Zaciśnięte piąstki. 07.09.07, 18:24 nam neurolog powiedział, żeby masować wnętrze dłoni. Szymek przestał zaciskać piąstki jak skończy 2,5mca. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
majkatrzaskowska Re: Zaciśnięte piąstki. 08.09.07, 16:08 Radze skontaktować się z neurologiem bo mocno zaciśnięte piąstki to najprawdopodobniej kłopoty z napięciem mięśniowym i konieczność stosowania rehabilitacji.Tak było w przypadku mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Zaciśnięte piąstki. 08.09.07, 16:55 3-miesięczne dziecko powinno już mieć otwarte dłonie i odwiedzione kciuki. Dlaczego tak robi. Na to pytanie można odpowiedzieć po obejrzeniu i zbadaniu dziecka. Zamiast się denerwować, najlepiej idz do neurologa dziecięcego lub skontaktuj się z fizjoterapeutą. Odpowiedz Link Zgłoś
baby-5 Re: Zaciśnięte piąstki. 08.09.07, 17:53 ale ma te piastki cały czas zacisnięte? Bo mój 2-miesięczny synek zaciska piąstki jak sie czegoś wystraszy, jak jest głodny i si edrze w niebogłosy i jak jest w kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś