salasta 28.09.07, 18:15 mój syne po każdym posiłku robi żółtą rzadką kupkę, w nocy gorączkuje. nie wiem czy to z powodu ząbkowania,ale bardzo się boję.że się odwodni, jak długo trwa taka biegunka przy ząbk.i czy mogę podać lakcid Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: biegunka 28.09.07, 22:16 moim zdaniem lakcid mozna podac. moja córka przy zębach miała po prostu trochę rzadsza kupę. koniecznie dopajaj i patrz na kolor moczu! uwazaj na odwodnienie a najlepiej zadzwon po porade do pediatry, moze nie musisz od razu isc z wizytą. nie piszesz ile to trwa i jaka ma temperature i w jakim jest wieku wiec nic ci wiecej nie napisze. zdrowia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
cicha77 Re: biegunka 29.09.07, 10:38 U nas była rzadsza kupka przy ząbkowaniu, które jeszcze trwa. Dodatkowo wysoka gorączka do 39 stopni - pediatra stwierdził, że może to być także trzydniówka. Synek ma skończone 9 mies. Polecam w aptece kupić ors 200 soczek marchwiowy z kleikiem ryżowym i podawać synkowi zgodnie z ulotką. Pomaga. Można oczywiście Lakcid lub lacidofil. Chyba jednak sugerowałabym zacząć od ors 200 - natura najpierw, a pózniej farmakologia. Odpowiedz Link Zgłoś