pocalina 30.10.07, 10:00 Jak przebieram dziecko, to przy ruszaniu jego prawa nozka cos czasami strzela w stawie biodrowym. Czy to juz oznacza klopoty? Czy tak moze tez normalnie strzelac, jak czasami doroslym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tobi00000 Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 10:08 Mojemu małemu strzela tak w ramionkach w obojczyku. Pytałam ortopedę przy okazji kontroli bioderek, (co okazało sie dla pani dr wielkim problemem bo nie miałam oddzielnego skierowania!!!!!), ale łaskawie spojrzała i powiedziała ze wszystko jest w porządku i tak czasem jest i nie ma sie czym martwić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ullena2 Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 10:12 oddzielne skierowanie????? oł szit! mojej córeczce też strzykało, wszędzie dosłownie, teraz konczy rok i juz przeszło, samo Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 11:14 Tak, tak oddzielne skierowanie!!! Taka jest rzeczywistość. Myślałam że padnę albo coś jej zrobię. Całe szczęście że mąż został na zewnątrz bo chyba by jej coś powiedział. Łaskawie spojrzała na ramionko ale tylko jedno i nie zdejmując dziecku ani body ani bluzy!! Tak tylko wsunęła rękę pod ubranko i poruszała rączką. A tak na marginesie to czy usg bioderek jest obowiązkowe? Dowiedziałam sie od koleżanek, że na drugiej wizycie jest robione. Wiktorek nie miał usg p. dr powiedziała, że nie ma potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
ullena2 Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 11:26 usg nie jest potrzebne jesli nie ma specjalnego wskazania Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 12:18 oczywiscie, ze nie jest, ale sa przcyhodnie, w ktorych jest i tam jest robione za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 12:16 To pewnie wiotkość stawów, dość charakterystyczna dla niemowląt. Mija wraz z rozwojem ruchowym. Jednak jeżeli jest to strzelanie tylko w tym jednym bioderku, a pozostałe stawy są ok. proponuję udać się do ortopedy na kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: strzelanie w stawie 30.10.07, 12:49 SPokojnie,wszystko spokojnie,miałam też tak samoz moim synkiem przez ok 2 mieś od narodzin.Strzykało w stawach-byłam przerażona. Skonsultowałam się z ortopedą,który mnie uspokoił i powiedział,że to nic nie pokojącego,i minie. Z wiekiem minęło.Mały ma 7mieś i niczego nie wyczuwam.PA. Odpowiedz Link Zgłoś
slon39 Re: strzelanie w stawie 31.10.07, 10:52 mój synek też tak ma, pytałam ortopedę i to normalne. Kazał się nie przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś