tosia2007 26.11.07, 14:30 Jaki jest pewny dowód na to, że zaczęło się ząbkowanie ? Moja córeczka ptwornie się ślini, trzyma ciągle rączkę w buzi i zmarudniała ostatnio .Ma 4,5 miesiąca .Mogą to być zęby ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Ząbki 26.11.07, 14:33 pewnosc ma sie dopiero wtedy gdy sie zobaczy zab, a wczesniej moze byc wszystko i nic, u twojej corki byc moze sa to zeby, ale calkiem mozliwe, ze nie nie ma jasnych objawow zabkowania, jedne dzieci przechodza to bardzo ciezko z goraczka, biegunka, bolem i placzem, a u innych nawet nie wiemy kiedy pojawiaja sie kolejne zeby co do raczki to dzieci, szczegolnie takie male tak maja, ze wkladaja raczki do buzi, jest to kolejny etap rozwoju, ale oczywiscie moze to oznaczac nadchodzace zeby, jednym slowem wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
andriejewicz Re: Ząbki 26.11.07, 15:23 My pierwszy ząbek dostałyśmy jak Zuza miała 5,5 miesiąca a teraz skończyła 7,5 miesiąca i ma 4 ząbki, natomiast mojej siostry 9 miesięczna córka ma 2 ząbki. Więc nie ma reguły kiedy się pojawią. Ja najbardziej jestem szczęśliwa ze nasza niunia wcale nie płakała ani nie miała żadnych dolegliwości związanych z ząbkowaniem, a 4 ząbek nawet nie wiadomo kiedy wyszedł. Trzymam kciuki za ząbki bo to następny powód do radości Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: Ząbki 26.11.07, 16:54 Mogą być zęby. U nas na 4,5 miesiąca pierwszy był już wyrżnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-2007 Re: Ząbki 26.11.07, 17:01 Mój ma 3 miesiące i już jeden ząb a drugi się przebija.Najpierw przestawił mi się ze spaniem bo wieczorem bardziej dokuczały ślinił się łapki całe cały czas w bużce był marudny i kręcił się przy butelce.Przed wyjsciem ząbka kupy były żadkawe a potem biegunka i tak mamy już przez tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-2007 Re: Ząbki 26.11.07, 17:04 I na dziąsłach z boku było widać zaokrąglenia dwóch jedynek .Tak było w naszym przypadku.Każde dziecko inaczej reaguje.A pozatym jest pogodny teraz no i cały czas miał apetyt podobno przy zębach dzieci mają apetyt .podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia2007 Re: Ząbki 26.11.07, 22:28 Dzięki wielkie za podpowiedzi . To raczej są zęby , bo " coś " poczułam podczas karmienia ( karmię piersią )i teraz trochę czuję brodawki . Odpowiedz Link Zgłoś