elizabethh1 20.12.07, 15:34 Mam pytanie: czy jeśli nie rozpoczęło się podawania małych dawek glutenu w 5,6 miesiącu trzeba czekać do 9 miesiąca? Czy można rozpocząć podawanie po łyżeczce dziennie kaszy manny np w 7 miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poziomka-29 Re: Gluten 20.12.07, 19:39 Ja nie daje mojemu dziecku nic ,co zawiera gluten, podobno dopiero po ukonczeniu roczku, ale sprawdz najlepiej co jest na ten temat w "Dziecku".W kalendarzu pierwzego roku jest wszystko opisane tydzien po tygodniu...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: Gluten 20.12.07, 19:43 od dłuższego czasu podaje rzeczy z glutenem, kasze jaglną, biszkopty, pieczywko, kasze Hipp i desery Hipp po 5 miesiącu tez są z glutenem (niektóre oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
mamagutka Re: Gluten 20.12.07, 21:19 Jeśli nie rozpoczęłaś w 5-6 m-cu to zaczekaj do 9 miesiąca, nie ma sensu już teraz podawać. Największa ochrona jest właśnie w tych miesiącach a potem dopiero w 9. Odpowiedz Link Zgłoś