Dodaj do ulubionych

brak kupki :-((((

13.08.03, 11:43
witajcie,tak sobie czytam ze niemowlak to i nawet tydzień moze bez kupki a
moja mała już piąty dzień... ma 10 tygodni, ostatnio robiła kupki co 3 dni,
ale jakoś nie widze zeby narzekała na brzuszek jest pogodna i uśmiechnięta,
karmię ją piersią czasem herbatka hippa na trawienie albo plantex. bączki
puszcza ze hoho a gdize jest ta kupka??? próbowałam termometrem - nic,
masażyk brzuszka - nic, a teściowa tak labiduje... i z czopkami biegnie
co robić? pocieszcie, poradzcie...
Obserwuj wątek
    • agusiah Re: brak kupki :-(((( 13.08.03, 12:35
      Jeśli mała jest karmiona piersią, to naprawdę nie masz powodu do niepokoju.
      Mleko kobiece wchłania się często niemal bezresztkowo - stąd normą są zarówno
      niemowlaki, które załatwiają się przy każdym karmieniu, jak i te, które kupkę
      robią raz na 10 dni (każdy by wolał mieć tę drugą wersję, a tobie się udało!).
      MÓj synek, póki był karmiony wyłącznie piersią, załatwiał się raz na tydzień! I
      zabrudzona pielucha stawała się wydarzeniem rodzinnym smile... Zapewniam cię, że
      nic mu nie dolegało.

Zresztą - gdyby małej coś dokuczało, na pewno wiedziałabyś o tym. Niemowlaki
      mają niewiele skłonności do stoicyzmu.
      Pozdrowienia!
      • rispetto Re: brak kupki :-)))) 14.08.03, 15:30
        Potwierdzę tylko Twoje słowa. Nasza 3-miesięczna Hanusia (karmiona piersią)
        też "kupkuje" co 3-7 dni i urasta to do rangi najważniejszego wydarzenia
        rodzinnego wink) Czuje się bardzo dobrze, brzuszek mięciutki, buźka ciągle
        uśmiechnięta.
        Nie kombinuj z termometrem !!! "Natury nie da się oszukać"
    • agusiah Re: brak kupki :-(((( 13.08.03, 12:38
      A, i z tym termometrem raczej daj sobie spokój, bez wyraźnej potrzeby lepiej
      tego nie robić - można maluchowi niechcący zrobić krzywdę.
      A teściowa pewnie pamięta swoje dzieci, karmione butelką na godziny -
      przynajmniej u mnie tak było (obie mamy były pełne dobrych rad z poprzedniej
      epoki). Takie maluchy wypróżniały się w zupełnie innym rytmie.
    • inkaa1 Re: brak kupki :-(((( 13.08.03, 13:07
      mi nawet polozna powiedziala, ze podrazniajac pupe termometrem mozemy ja tylko
      do tego przyzwyczaic i pozniej juz w ogole dzidzia kupy sama nie zrobi
    • doroy1 Re: brak kupki :-(((( 14.08.03, 11:13
      Moja Karolina miala ten sam problem. Kupka pokazywala sie raz na tydzien i
      stawala sie uriczystoscia rodzinna.Okazalo sie ze malutka miala za malo
      witaminy D3 i nie miala sily wypchnac kupki. Lekarz zwiekszyl dawke i wszystko
      wwrocilo do normy. Sprawdz czy podczas karmienia nie poca sie dzidziusiowi
      raczki, stopki lub glowka. Jesli nie to pewnie wszystko jest w porzadku i nie
      ma sie czym martwic. Uznaj ze ten typ tak ma. Po tzrecim miesiacu wszystko sie
      zmienia. Powodzenia. Mama dwumiesiecznej Karolinki.
    • demmi Re: brak kupki :-(((( 15.08.03, 12:39
      czesc. Bardzo mnie uspokoiłyście, bo ja tez martwiłam sie o częstotliwość kupek
      mojej 3,5 tyg. córeczki. Mala robi kupki co 3 dni i juz zastanawiałam sie, czy
      cos jest to normaln.... Słuchałam rad o termometrze itp, ale nie skorzystałam.
      Póki co mala pije Plantex i myslę, że ma sie ok.smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka