froggie 21.08.03, 17:43 drogie mamy w przychodni mnie gonia z peselem dzidziusia. Pewnie wiecie gdzie te kilka cyferek sie odbiera, mam na mysli nazwe urzedu.Moze ktos jest z Poznania.Czy w waszej przychodni tez byl potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
youst Re: numer pesel 21.08.03, 19:09 Pesel odbiera się w Urzędzie Miejskim w wydziale ewidencji ludności (oczywiście jeśli wcześniej fakt urodzenia dziecka został zarejestrowany w Urzędzie Stanu Cywilnego i USC wystąpił o nadanie peselu). Musisz mieć ze sobą akt urodzenia dziecka i książeczkę zdrowia, którą dziecko dostało w szpitalu. Odbiór peselu polega na wbiciu pieczęci do tej książeczki. Pomiędzy zarejestrowaniem dziecka a odbiorem peselu mija gdzieś tak około miesiąca. Pozdrawiam, Justyna mama Michasia (30.04.03.) Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka19 Re: numer pesel 21.08.03, 21:13 Tak , racja pesel dostaje sie w urzedzie stanu cywilnego w dziale ewidencji.W mojej przychodni tez był potrzebny, jesli go tam nie dostarczysz to dziecko zostanie skreslone z listy.Musisz miec ze sobą akt urodzenia dziecka, nie wiem czy książeczka jest potrzebna -mnie nie była, ale ja nie jestem z Poznania .Peselek zostanie wsteplowany na akt urodzenia dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doska76 Re: numer pesel 21.08.03, 22:02 hejka, jestem z Poznania i tez byl potrzebny pesel. Generalnie pesel trzeba miec predzej czy pozniej ) Odbieralam w Urzedzie Miasta odpowiednim dla danej dzielnicy. Trzeba było mieć książeczkę lub akt urodzenia, Tam Pani wbija pieczątkę i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
froggie Re: numer pesel 22.08.03, 08:59 dzieki bardzo! Wlasnie sie wybieramy do urzedu.Ciekawe gdzie zostawie wozek?? Odpowiedz Link Zgłoś