Dodaj do ulubionych

NA BRZUSZEK?

06.09.03, 16:45
POWIEDZCIE ILE CZASU PO JEDZENIU MOŻNA POŁOŻYC 2 M-NE DZIECKA NA BRZUSZEK?
AGA
Obserwuj wątek
    • aasik25 Re: NA BRZUSZEK? 06.09.03, 18:14
      Bardzo indywidualna sprawa a i u danego dziecka różnie po każdym karmieniu.
      Zalezy czy zjadło dużo, czy dobrze odbiło (tak porządnie), czy ma skołonności
      do ulewania wogóle czy tylko jak lezy na brzuszku. Genaralnie moim zdaniem nie
      wcześnij niż po 15 min no i nawet jak chce samo się przekręcać (w późniejsztym
      wieku smile top raczej nosić niż pozwoliś się przekręcić i ulać cały obiadek.
      Takie zasady stosuję do naszej 5,5 miesięcznej Dominiki.

Asia
    • aska_f Re: NA BRZUSZEK? 06.09.03, 18:52
      A ja gdzies kiedys wyczytalam ze jak dziecku sie nie odbija przy noszeniu na
      rekach to wlasnie trzeba klasc na brzuszek zeby sie odbilo. I czesto jak jemy
      w ciagu dnia to Kuba potem sam od razu przewraca sie na brzuch i bawi sie i
      bez problemu sobie beka i nic mu sie nie ulewa smile Tak wiec tez mysle ze to
      bardzo indywidualna sprawa - trzeba patrzec czy dziecko w ogole ma tendencje
      do ulewania czy nie. Kuba nie ma smile

pozdrawiam,
      • yola66 Re: NA BRZUSZEK? 08.09.03, 16:45
        Mój Maluch miał swego czasu problemy z drożnością noska i pediatra kazał mi
        kłaść Malucha jak najczęściej na brzuszku nawet od razu po jedzeniu (bekało się
        i tyle - sporadycznie się ulewało).
    • osica Re: NA BRZUSZEK? 08.09.03, 17:09
      Ja klade moje Malenstwo od razu po jedzonku - na ogol jak nie chce odbic, ale i
      to nie jest regułą. Czasami uleje, ale mysle ze bezpieczniej jak to zrobi lezac
      na brzuszku niz na plackach, bo nie ma mozliwosci udlawic sie.
      Caluski,
      ANQA z miesieczna M.
    • zorza28 Re: NA BRZUSZEK? 08.09.03, 21:21
      Ja kładłam córeczkę bezpośrednio po jedzeniu i w pozycji
      na brzuszku jej się odbijało bez ulewania.
      • aga_mama_karolinki Re: NA BRZUSZEK? 09.09.03, 09:52
        Dzięki, położyłam po jedzeniu i było OK! ładnie jej się odbiło.
        Pozdrawiam Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka