ewelinka198520 25.06.08, 16:11 wlasnie wrocilam od pediatry...poszlam z uczuleniem na slonce a dowiedzialam sie ze mala ma dusznosci...kazala mi kupic jakas rurke zwana inchalatorem.kobiety pomozcie ile takie cos trwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmichor Re: duszności 26.06.08, 13:46 Hej! Powiem Ci tak,ja na Twoim miejscu wybrałabym się do alergologa.Mój 5 miesięczny synek jest alergikiem i przy np.zapaleniu oskrzeli ma duszność.W razie duszności jest leczony sterydami w tabletkach,a przez cały czas ma podawane sterydy wziewne przez taki podręczny inhalator!Wybierz się tak jak Ci mówiłam do alergologa niech zbada Ci dziecko bo z dusznościami nie ma żartów-oczywiście nie straszę Cię ale może trzeba takiemu dziecku podać tlen lub jak mówiłam te sterydy wziewne czy w tabletkach.Pozdrawiam!Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka198520 Re: duszności 27.06.08, 08:00 dostala wlasnie ventilon i flixotide ktore to podaje jej wziewnie przez inchalator podreczny...i tak do poniedzialku Odpowiedz Link Zgłoś