Dodaj do ulubionych

zanik pokarm

10.07.08, 21:12
Mamusie pomóżcie w lewej piersi przestał mi lecieć pokarm a jednym cyckiem
karmie jak mam wywołać pokarm dodam ze już mam jedna większa pierś od drugiej
i ta lewą mam jak flak
Obserwuj wątek
    • osa551 Re: zanik pokarm 10.07.08, 21:13
      Ja prawą mam czasem przed karmieniem jak flak a leci z obu. Wiem bo słucham, jak
      dziecko połyka podczas jedzenia. Jesteś pewna, że nie leci.
    • mika_p Re: zanik pokarm 10.07.08, 21:35
      A zwalczyłaś ten zastój, czy pozwoliłaś, żeby został w takiej zaczopowanej piersi?
      • megutka24 Re: zanik pokarm 10.07.08, 21:47
        wiem ze nie leci najpierw miałam zastój potem mi przeszło i trochę mi leciało
        teraz nic nie leci chodź walczę z laktatorem to nic nie leci dostawiam mała żeby
        ciągła może jeszcze nic straconego kurcze wszystko już sie po układało sutek mi
        sie wygił zapalenie znikło teraz już bym mogła ładnie karmić to znów coś szok
        normalnie macie jakiś sposób żeby jakoś leciał ten pokarm?
        • mika_p Re: zanik pokarm 10.07.08, 22:39
          Trzeba dziecko przystawiać. Jak się nie buntuje, to niech ssie, w ten sposób
          stymuluje laktację.
          Kiepska technika i zastój mogły spowodować, że mleka w tej piersi jest mniej,
          ale stymulowanie powinno wyrównać.
          Jesli mała się buntuje, to masz dwie drogi:
          1. zaakceptować karmienie jedną piersią
          2. walczyć laktatorem i przystawianiem - albo sennego dziecka, juz z grubsza
          najedzonego, które possie dla dokonczenia posiłku i wyciszenia, albo jeszcze
          niezbyt glodnego, żeby miało energię na pracę.
          • blanka.g1 Re: zanik pokarm 10.07.08, 23:35
            karmiłam obie córki jedną piersią tylko ( mam dwie) ale mnie było wygodniej one
            jakoś tez wolały...tak mi sie wydaje pierwszą 6 miesięcy druga 4,5 ogółem do 10
            miesiąca starsza mlodsza do 8 jakby co nie ma paniki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka