justyna19gd 25.08.08, 20:54 Moja Mała za 10 dni kończy 4msc strasznie sobie ulewa...Po jedzeniu nie zawsze ale przewaznie...po wypitym soczku takze...potrafi ulac nawet 40 do godziny po jedzeniu czy to normalne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 25.08.08, 21:16 jak najbardziej normalne Odpowiedz Link Zgłoś
moni_a111 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 25.08.08, 22:18 jeżeli przybiera na wadze nie ma się o co martwić,jak zacznie jeść gęściejsze będzie ulewała mniej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 25.08.08, 22:27 moja ulewała bo miała alergię pokarmową. Jeżeli Twoje dziecko nie ma alergii, przybiera dobrze to raczej to nie jest powód do zmartwienia. Moim sposobem na ulewanie (a właściwie na ograniczanie ulewania) było to że po każdym posiłku kładłam małą w leżaczku i tam się jej jedzenie "układało" w brzuszku. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
12olcia Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 26.08.08, 07:46 Moja skonczyła 4 miesiące w niedziele i daje ulewa. Sadziłam ze z wiekiem to sie skonczy. Lekarz kazał mi ododawać jedna miarkę kleiku ryzowego. Po tym troche mniej ulewa, ale problem ciage jest. Na wadze ładnie przybiera, wiec pozostaje nam czekać, kiedys musi minac. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapie Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 26.08.08, 10:03 moja ma prawie 11 miesiecy i nie ulewa od ok. 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 26.08.08, 15:18 Czasami ulewanie to objaw alergii na konkretną rzecz, może być w tym przypadku na soczek, spróbuj podawać coś innego do picia, może wodę, a może herbatkę koperkową lub inną ziołową i zobacz czy dalej ulewa. Mój synek nie ulewał, dopiero jak zmieniłam mu mleko, ni stąd ni zowąd zaczą, tak jak pisałaś ok 30min do 1h po posiłku. Po powrocie do starego mleka ulewanie się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 04.09.08, 17:00 Mój synek ma 4 miesiace tez bardzo ulewał i od prawie miesiaca zageszczam mu kleikiem ryżowym i jest troche lepiej zalecila mi tak pani doktore, powidziała ze samo minie zobaczymy teraz zaczynam wprowadzac zupki i deserki pomalutku, zobaczymy jak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1775 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 04.09.08, 17:28 Mój synek ma 3,5 m-ca, cały czas pije tylko mleko, jeszcze mu nie rozszerzałam diety. Mały ulewał po Nan1 active, a po Enfamilu Premium wręcz wymiotował, nawet po 3 h od jedzenia. Teraz pije Bebilon 1 i jest ok. Zero ulewan. Barti nie miał alergii, tylko mleko mu nie służyło. warto czasem wypróbować inna mieszankę mleczną pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 marzenciaf 05.09.08, 20:36 Mój synuś też bardzo ulewał.Dopiero nowa pani doktor ze zdziwieniem spytała:A nie dodaje pani nutritonu do mleka? Zaraz kupiłam w aptece nutriton (substancja zagęszczająca zapobiegająca ulewaniu).Rewelacja! Od tego czasu mały nie ulewał wogóle.Całkowicie (bez dodawania nutritonu) przestał ulewać ok 8-go m. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 06.09.08, 10:32 ale wy karmicie butlą to mozecie zageszczac.. a jak karmi sie piersią? to co robic jak ulewa? lekarka powiedziała ze przeczekac.. tylko ile jeszcze.eh Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 insomnia0 06.09.08, 20:23 Karmiąc piersią również mozesz używać nutritonu.Jeśli się nie mylę najpierw dajesz się dziecku napić trochę nutritonu a potem go karmisz.Wiem że można go używać karmiąc piersią ale w jaki sposób to ci nie powiem dokładnie.Najlepiej spytać lekarza lub zobaczyć informacje na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 04.09.08, 22:22 jak najabrzdiej norma. moja ma za chwile pol roczku i dopiero od niedawna poprawilo sie znacznie w kwestii ulewania. wczesniej potrafila nawet do 2 godzin po posilku ulac.czytalam, ze ok pol roku dziecku powinno sie unormowac z ulewaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tika.1980 Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 05.09.08, 22:12 Moja córka sporo ulewała i to przez 6 miesięcy. Póki dziecko ładnie przybiera na wadze, nie ma większych powodów do niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.agnieszka Re: Czeste ulewanie 4 msc???Normalne?? 06.09.08, 23:29 Ja też używam Nutritonu- zaczełam jak mały miał 3 miesiące. Nie dosyć, że nie ulewa to jeszcze dłużej śpi, bo się bardziej nasyci gęstym (w Nutritonie jest dużo węglowodanów i można go podawać dzieciom z alergią) Odpowiedz Link Zgłoś