nefrea26 08.10.08, 12:48 Witam dziewczyny mam problem z dupcią swojego trzymiesięcznego synka. Stosowaliśmy już chyba wszystkie kremy ( sudocrem, mustela itp. ). Macie może inne pomysły ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.uk Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:00 Moze Bepanthen? Zdecydowanie najwiecej korzysci daje jednak "wietrzenie" pupy. Czyli pozostawienie dziecka z sucha pupa bez pieluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:20 Ja smarowałam zwykłym linomagiem i dużo wietrzyłam pupuleńkę,żeby miała czym oddychać.To naprawdę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-gadzala Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:26 ja używam TORMENTILE FORTE Odpowiedz Link Zgłoś
iwak82 Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:30 my używaliżmy sudocremu, przemywaliśmy pupcię nadmaganianem potasu (lekkim roztworem) oraz 2 razy dziennie cloromatizonem i dużo wietrzenia, najlepiej na takich dużych podkładach firmy happy zobaczysz kilka dni i zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:40 bepanthen ale na mocniejsze odparzenie sudokrem...lekarka polecała tez linomag..na razie używam sudokrem Odpowiedz Link Zgłoś
ola11mar Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:41 sprawdza się maść tormentiol ale trzeba uważać bo to silna maść i nie należy zbyt długo jej stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1977 Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 13:53 mielismy kiedys tez problem z odparzeniami,najpierw probowalam sama wyleczyc malego.Stosowalam sudocrem i bepathen.Nic nie pomagalo.Pokazalam to lekarce kazala naprzemiennie po kazdym przebraniu malce stosowac tormentiol i alatan masc i wietrzyc.Pomoglo! Odpowiedz Link Zgłoś
monisia1290 Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 15:23 polecam bepanthen. moja córeczka miała dośc silne odparzenia i ten kremik bardzo pomógł. szybko działa Odpowiedz Link Zgłoś
karolina083 Re: co na odparzona dupcie ?? 08.10.08, 15:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=85510901 Odpowiedz Link Zgłoś
intra7 Tormentiol 09.10.08, 01:05 już kiedyś o tym pisałam U starszego synka tylko tym udawało mi się wyleczyć odparzenia i dłuższy czas stosowałam też to profilaktycznie, przy każdym przewijaniu i odparzeń nie było. Młodszy synek jeszcze nigdy nie miał odparzenia. Jak tylko widzę że pupa zaczyna się czerwienić smaruję Tormentiolem i przy następnym przewijaniu nie ma juz śladu Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: Tormentiol 09.10.08, 07:28 ja też zdecydowanie polecam tormentiol. Na codzień smarujemy sudocremem, ale jak tylko coś się zaczyna dziać w ruch idzie tormentiol i przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
glu-sia Re: co na odparzona dupcie ?? 09.10.08, 09:01 Linomag - to bardzo bezpieczna maść do pielęgnacji. Trzeba koniecznie pamiętać, aby nakładać Ją na suchą skórkę! A więc podczas przewijania, po oczyszczeniu pupy pozwolić maleństwu poleżeć na golaska, aby skóra dostatecznie wyschła. Zakupiłam w aptece jednorazowe podkłady (90x60) i na tym poleguje moja córeczka. Więc nawet, gdy zrobi siusiu, nic złego się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś