milanaa 05.11.08, 10:17 Czołem Mamuśki Córa ma sucho w nosku, kózki są głęboko i niekiedy mam problemy z usuwaniem ich gruszką. Czy stosujecie jakiś preparat do nawilżania nosa? Czy jest coś takiego co rozmiękczy wydzielinę aby łatwiej ją usuwać? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elle2006 Re: Sucho w nosku... 05.11.08, 10:56 Stosuję wodę morską w sprayu (Marimer) no i nie zwykłą gruszkę bo nią było mi ciężko coś wyciągnąć tylko fride. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-mamusia Re: Sucho w nosku... 05.11.08, 11:09 ja też stosuje wodę morską,no i teraz na okres zimowy mam zamiar kupić elektryczny nawilżacz,bo mój synek ostatnio ma duży problem,czasami ma nawet chrypkę od suchego powietrza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 nie usuwac 05.11.08, 11:11 dziecku nie przeszkadza, to czemu Tobie ma przeszkadzac? Sluzowka sama sie oczysci, cierliwosci. Im mniej grzebiesz dziecku w nosie, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-mamusia Re: nie usuwac 05.11.08, 11:15 mrówo9 zgadzam sie z Tobą ,ponieważ takim wyciąganiem z głębin tak małego i wrażliwego noska można narobic problemów i bólu dla dziecka,ponieważ i tak delikatną śluzówkę noska mozna jeszcze bardziej osłabić Odpowiedz Link Zgłoś
ziomas.1 Re: Sucho w nosku... 05.11.08, 11:49 najpierw roztwór wody morskiej Sterimar i potem Frida do usunięcia baboli. Nie zgadzam się z tezą, że nie ma potrzeby usuwać. Taki zapchany nosek na pewno drażni, bo przecież niemowlęta oddychają przez nos; poza tym zwłaszcza w nocy słychać jak dziecko się męczy, sapie i nie może zasnąć. A frida jest bezpieczna dla śluzówki, a ja nawet nie wiedziałam, że mój syn ma takie "złogi" w nosku. Gruszka jest do bani,bo końcówka może skaleczyć śluzówkę,a i tak niewiele da się nią wyciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
monfor74 Re: Sucho w nosku... 07.11.08, 22:32 ... można też wkropić sól fizjologiczną... Odpowiedz Link Zgłoś
jk0308 Re: Sucho w nosku... 08.11.08, 15:30 kup małej Disne mar - woda morska z mikroelementami śiwtnie nawilża Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: Sucho w nosku... 08.11.08, 19:03 Tez polecam disne mar,boma mniejsza fale uderzeniowa w nos,zakrapla jakby delikatniej.Nawilzacz jak najbardziej jesli macie wlaczone kaloryfery.U mnie otwarte okno bez grzania prze cala zime,w innych pomieszczenia podlogowka i da sie odczuc suchosc w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś