ja.kasia.zielonagora 23.11.08, 16:05 moja córka ma 9 miesięcy i od 2 dni wypluwa wszystko co jej włoże do buzi ma przy tym świetna zabawe dodam ze wczesniej jadla rewelacyjnie co robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estelka1 Re: pluje zupką 23.11.08, 17:32 cieszyć się z małą, z nowej umiejętności, jaką przyswoiła Wiem że to co robi, jest uciążliwe, ale przeczekaj to po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
aatenna24 Re: pluje zupką 23.11.08, 21:01 Moja ma dopiero 5 m-cy a juz bardziej od zawartosci miseczki interesje ja sama miseczka i z upodobaniem wytraca mi ja z rak, wylewajac cala zawartosc na moje nogi, na lózko lub na dywan...A jak sie wtedy zlosliwie smieje...az strach co bedzie, jak bedzie starsza.A Twój dziec odkryl po prostu fajna zabawe... Odpowiedz Link Zgłoś
intra7 Re: pluje zupką 24.11.08, 01:43 mój ma niecałe 7 m-cy, od 3 tyg podaję zupki itp i od samego początku pluje Na początku po prostu wyglądało na to, że gdy włożyłam łżeczkę z papką do buzi to on zamykając buzię jakby wypychał całą jej zawartość na zewnątrz, tak jakby nie umiał połykać. i przez jakis czas karmiłam go tak, że czubek łyzeczki przykładałam do wargi dolnej i końcówki języka i tak sobie zlizywał jedzonko wykonując takie ruchy jakby ssał. Ostatnio już lepiej połyka jak daję mu normalnie tą łyżeczkę do buzi, ale jak jest juz najedzony, albo rozbawiony czymś to zaczyna puszczać ślinę, pluć bucząc sobie przy tym i zapluwając wszystko wokół. Też sobie myślę, że to po prostu nowa umiejętność i sobie ją trenuje Tak samo jak mój starszy pijąc ze szklanki nagle zorientował się, że można sobie pobulgotać... Zawsze gdy pijąc sobie o tym przypomniał, to był juz koniec picia, tylko zabawa... Myślę, że można by jakoś odwrócić jej uwagę, albo po prostu przeczekać, przerwać na chwilę karmienie, spróbować ponownie za jakiś czas, jak będzie głodna to zje Odpowiedz Link Zgłoś