sylwi_a_15 26.11.08, 11:19 Witam, mój synek ma mieć niedługo szczepienia 6 tyg. Pediatra powiedział żeby wybrać rodzaj szczepionki czy jedno ukłucie czy kilka.Co Wy o tym sądzicie? Co lepsze dla maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazia2704 Re: jaką wybrać 26.11.08, 11:22 Też miałam ten problem, ale zdecydowałam się na 3 kłucia i wcale nie ze względów finansowych, pracuję w służbie zdrowia to raz ale i kilka znajomych z sanepidu doradziło mi żeby nie szczepić tymi skompensowanymi, ale wybór zależy od Ciebie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
greentime Re: jaką wybrać 26.11.08, 11:28 też się obawiałam, ale wybrałam 6 w jednym Infanrix hexa i dodatkowo doustnie Rotarix na rotawirusy. Zniósł szczepienie bardzo dobrze. Jedynie był bardziej ospały niż zazwyczaj. Jedynym mankamentem jest cena. Infanrix 180 zł, Rotarix 320zł jedna dawka a trzeba przyjąć dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwusia87.0 Re: jaką wybrać 27.11.08, 01:01 Ja tez szczepie normalnie i tez nie ze wzgledow finansowych.Slyszalam,ze takie kompletne jest niedobre..nie dziala jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
p-ania Re: jaką wybrać 26.11.08, 11:28 ja szczepiłam 6w1, 5w1 i teraz będzie kolejne szczepienie 6w1. Po pierwsze nie chciałam małej narażać na zbyt częste kłucie, a poza tym moja mama pracuje w służbie zdrowia i jej znajomi- lekarze wszyscy stosują właśnie takie szczepienia Ale ile osób tyle opinii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: jaką wybrać 26.11.08, 11:38 ja szczepię 5 w 1 bez rotawirusa..... Odpowiedz Link Zgłoś
sopikop Re: jaką wybrać 26.11.08, 20:57 przy pierwszym szczepieniu zdecydowalismy się na 6w1,dwa następne były już 5w1,jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
olafcia Re: jaką wybrać 27.11.08, 00:13 hm.. ja szczepie 5 w jednym nie chcę żeby mi kłuli maleństwo kilka razy mała nie lubi zastrzyków a ja niecierpię.... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jaką wybrać 27.11.08, 00:25 Wybrałam kilka kłuć zamiast jednego. Wszystkie mocno rozciągnięte w czasie. Kilka wprowadzonych wirusów na raz wprowadzonych do organizmu (choćby zabitych czy mocno osłabionych) to ogromna praca dla systemu obronnego takiego małego człowieczka. Odpowiedz Link Zgłoś