natus56 25.01.09, 18:53 Czy jako karmiąca piersią mama, mogę pić kakao? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Kakao. 25.01.09, 18:55 Jesli dobrze kojarzę, że w ostatnich dniach pisałas o kłopotach kolkowych, to n razie sobie odpuść do czasu znalezienia przyczyn problemów z dzieciem. Kakao to silny alergen. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Kakao. 25.01.09, 18:58 Kakao nie jest silnym alergenem, ale moze powodowac wzdecia i kolki, to samo tyczy sie czekolady Ja nie spozywalam tych produktow( choc je uwielbiam i jestem uzalezniona) do 6 miesiaca zycia dziecka. Potem stopniowo zaczelam je wprowadzac i wszystko bylo ok! Odpowiedz Link Zgłoś
jagomago Re: Kakao. 26.01.09, 07:35 to nie tak, że napiszemy, że możesz albo nie możesz. nie każde dziecko toleruje kakao. pomimo tolerowania czekolady. napij się małą filiżankę kakao i obserwuj dziecko, w ciągu najbliższych 3 dni powinna być reakcja albo i nie, bo może posmakuje i nie spowoduje kolki. przez te 3 dni nie wprowadzaj żadnych nowości w swojej diecie, byś wiedziała, że ewentualna kolka/wysypka jest właśnie od tego taka żelazna zasada Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: Kakao. 26.01.09, 08:31 no mondre słowa przedmówczyni wypowiedziała - podpisuję się! Odpowiedz Link Zgłoś
natus56 Re: Kakao. 26.01.09, 13:07 Pytam z ciekawości, bo lekarz pozwolił mi wprowadzić trochę nabiału. A bardzo lubię kakao. P.S. Do mika_p okazało się, że mam za tłusty pokarm i nie radził sobie z wypróżnieniem i dlatego marudzi Już wszystko jest na dobrej drodze Odpowiedz Link Zgłoś