emi.la 04.04.09, 21:35 Jak to ogarnąć? Włożyć butelkę do pojemnika trzymającego ciepło, np TT? Jak długo może tak leżeć bez rozwoju bakterii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grudzien2007 Re: mleko na spacerze 08.04.09, 22:44 Ja tak robiłam, jak było zimnawo pon 15 st podgrzewałąm i do termoforka. Często niestety przez drgania tłuszcz sie wytrącał i dosłownie robiło sie masło... Najłatwiej było jak sie od razu podawało, albo przy 20 st brało się zimne z lodówki i mleko samo sie ogrzewało przed podaniem od temperatury na zewnątrz. No moja cora jadała także mleko w pokojowej temperaturze. Najpozniej podawałam corce mleko po ok 10-12 h w temp. pokojowej nic jej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bee-30 Re: mleko na spacerze 21.04.09, 13:33 Podobno ok 8-12 godzin pokarm wytrzyma w temp. pokojowej. Sprawdziłam to, bo odciągalam w pracy, a nie mam tu lodówki. Latem jak było gorąco wkładałam tylko butelkę do kubka z zimna wodą, potem w autobusie normalnie w torbie wiozłam. Najdłużej przechowywałam tak 8 godzin, nigdy nic się nie stało (zapach, konsystencja, chęć picia przez dziecko - ok). Odpowiedz Link Zgłoś
bee-30 Re: mleko na spacerze 21.04.09, 13:54 Aha, czasem w nocy 2-3 godz. stało też w podgrzewaczu i nic. Odpowiedz Link Zgłoś