justynaa87 10.04.09, 07:27 Mojej Julce zaczynają sie powoli wyżynać zęby i strasznie płacze przez dzień.Słyszałam o herbacie dla dzieci która uśmierza ból ale nieznam nazwy, może któraś z Was coś takiego stosowała ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Pierwsze zęby 10.04.09, 07:54 O herbacie nie słyszałam. Przy ząbkowaniu stosuje się żele do dziąseł (bobodent, dentinox) oraz środki przeciwbólowe (ibuprofen, paracetamol). Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Pierwsze zęby 10.04.09, 11:15 ja nie używałam maści,po 1 dlatego,że nie pomagały,a po 2 to poszłam się "poskarżyć' pediatrze pare dni temu,że jeszcze górnych nie ma,a ta powiedziała,że mam przestać stosować maścią bo to nie tylko znieczula ból,ale też spowalnia prosec wychodzenia.także jqa smaruje malej cytryna i teraz jest spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.ja Re: Pierwsze zęby 16.04.09, 00:11 My stosowaliśmy homeopatię. Oprócz mega ślinienia się nie było żadnych innych objawów. Wiem, że nie każdy jest przekonany do homeopatii, szanuję to. Ale przy ząbkowaniu polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Pierwsze zęby 16.04.09, 08:49 zapytaj w aptece o Orsanit. Homeopatyczne kuleczki usmierzajace bol. Odpowiedz Link Zgłoś