agag.2 30.04.09, 15:51 jak wyzej ..moja 4,5 miesiąca cały czas uśmiechnięta i gaworzy non stop , śmieje sie w głos ...poszła w Tate a jak u WAs? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beliska Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 30.04.09, 16:25 Przez pierwsze 4msce wrzeszczala praktycznie caly czas. Teraz to fantastyczne, uśmiechniete, rozgadane, towarzyskie, kłótliwe, ciekawe świata dziecko A już się balam, co z wrzaskuna- marudy wyrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
malamalinkaa do beliska 30.04.09, 18:59 kolki miala czy tak po prostu wrzeszczala? kurde, ja mam wrazenie, ze moja mala placze i marudzi bez powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: do beliska 30.04.09, 20:37 Kolkę miala naprawdę straszną, ale nie tylko o to chodziło. Miśka z tych dzieci, co to więcej chcą niż mogą, a że niewiele mogła, niewiele rozumiała, to był wrzask i marudzenie non stop. Jeśli masz młodą taką, to z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej, a z czasem robi się super dziećPoświęc duzo czasu, daj max miłości, baw się, wykorzystuj każdy lepszy moment małej, a powinno być dobrze za czas jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
malamalinkaa Re: do beliska 01.05.09, 18:57 może coś w tym jest- tzn. ja też mam wrażenie, że moja malutka rozwija się szybciutko i może też jest tak, że więcej chce niż może, a przynajmniej ja chcę w to wierzyć. Masz racje- wykorzystuje każdy lepszy moment- gaworzymy sobie wtedy, gugamy- ja do niej, ona mi odpowiada (niesamowite), całuje nóżki, rączki, pysiaczka, a ostatnio nawet z przerażeniem stwierdzam, że oglądamy razem seriale.... Czyli potrafi być też pogodnym dzieciątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: do beliska 01.05.09, 19:43 u mnie było to samo co u beliski, młoda marudziła z wściekłości na własną niemoc, a otaczający ją świat po prostu chłonęła jak gąbka. najlepiej było, gdy poświęcałam jej dużo uwagi i pokazywałam wszystko wokół. teraz się chyba chwilowo nasyciła, bo jest od kilku tygodni bardzo radosna. ale nadal jest małą wszędobylską wiercipiętą. wolę nie myśleć co będzie, gdy zacznie raczkować Odpowiedz Link Zgłoś
nobliwa Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 30.04.09, 16:26 Mój synek ma 7 miesięcy i też cały czas się śmieje. Owszem, miewa gorsze dni, ale zdarzają się rzadko. Bobas sprawia wrażenie ekstrawertyka i nie mam pojęcia po kim to ma Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 30.04.09, 20:04 4 pierwsze miesiące darła się o wszystko. Teraz jest z tych nieufnych, ale dla swoich to rewelacyjny bobas. Różnie reagują obcy jak ją zaczepiają a ona zmarszczy brwi i powaga pełna, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mamaijulio Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 30.04.09, 20:09 Moje dziecko na poczatku bylo baaaaardzo spokojnie i powazne Pozniej (okolo 3-4miesice) zrobil sie nerwus W tym sensie ze jak mu cos nie pasuje to jest pisk i wrzask ale za to baaardzo duzo sie smieje, ciagle praktycznie Ogolnie nie jest maruda tylko radosnym, rozguganym Maluszkiem Mysle, ze po jego ojcu Odpowiedz Link Zgłoś
olla_1985 Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 30.04.09, 20:06 Płaczliwe Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 30.04.09, 20:16 Spokojny i pogodny = Aniołek Odpowiedz Link Zgłoś
aniana18 Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 01.05.09, 18:32 a moje dziecko jest dziwne; ma 10 mcy i uwielbia sie wygłupiać, ale tylko z tatą- wystarczy, że na nią spojrzy a ona śmieje się w głos; ja muszę się porządnie postarać by raczyła się do mnie uśmiechnąc; jeszcze gorzej jest z obcymi, bo minę ma poważną, a wzrokiem niejedną już osobę wprawiła w zakłopotanie, i ma tak od zawsze; jak pokazywaliśmy jej zdjęcie (miała 2 mce), to każdy mówił nam, że pierwszy raz widzi dziecko z takim spojrzeniem- poważna, skupiona obserwatorka; czasem na spacerach to jest mi głupio jak oby ludzie nas zaczepiają i próbują ją rozśmieszyć, a w zamian otrzymują spojrzenie w stylu: no i po co robisz z siebie pajaca? na szczęście ostatnio śmieje się do dzieci, nawet obcych, odetchnęłam z ulgą Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyewik Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 01.05.09, 19:35 Mój synek ma obecnie 10 miesięcy. Od samego początku jest bardzo pogodnym dzieckiem, nigdy nie miał kolki, rzadko płakał. Jak był malutki i był głodny to zaczynał mlaskać w taki charakterystyczny sposób, również i w nocy. Teraz zdarza mu się buczeć, jak nie ma na czas obiadku, ale poza tym to rzadko płacze, jest ciągle uśmiechnięty. Nawet i ząbkowanie nie jest takie straszne, jak u moich koleżanek.Często uśmiecha się do naszego psiaka, zwłaszcza wtedy, gdy psiak ziewa. Pewnie mu się wydaje, że i pies się do niego wtedy śmieje. Synek chętnie bawi się z babciami, cieszy go widok misia i książeczek. Nieznajomych jednak traktuje trochę z dystansem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdahaaa Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 01.05.09, 21:02 Przez pierwszych kilka tygodni płaczliwy, dlugo czekalam na pierwszy usmiech.. No, ale jak juz sie usmiechnął, tak usmiecha sie praktycznie caly czas Jest taki wesolek, rozgadany, ruchliwy, rozwija sie super, pomimo tego ze chorowitek. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 01.05.09, 21:15 Pierwsze siedem tygodni - stekanko, marudzenie i ryk. I nagle, pewnego dnia, obudzila sie z usmiechem na twarzy. I tak juz zostalo . Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin80 Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 01.05.09, 22:05 U nas Szymcio cały czas uśmiechnięty i pogodny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaijulio Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 01.05.09, 22:29 Do aniana18: a wiesz, ze moje dziecko tez takie jest... Ogolnie jest taki jak pisalam wczesniej ALE czasami na mnie nawet potrafi sie spojrzec z taka mina jakby chcial powiedziec "ale o co ci chodzi?" I tez zauwazylam ze jak ktos obcy (najczesciej) probuje go rozmieszyc to wlasnie tez tak czase sie patrzy jak na idiote Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: jakie są Wasze malenstwa pogodne czy poważne? 02.05.09, 12:13 to zależy także od pogody i od tego ile spała w nocy generalnie jest pogodnym dzieckiem,ale zdarzają się również złe dni Odpowiedz Link Zgłoś