agnieszkaw26 10.05.09, 13:29 jak je zwalczyc zamiast antyboityków czy jest jakis inny sposób Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
di01 Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 14:18 Na początek możesz spróbować APHTI do pędzlowania jamy ustnej do kupienia w aptece bez recepty. Kup także jałowe gaziki malutkie i co najmniej 3 razy dziennie pędzluj tzn. nawiń gazik na mały palec wyciśnij trochę aphtinu i wycieraj całą buzię w środku dziąsła, wewnętrzną część policzków, język, podniebienie.Możesz w międzyczasie myć tak samo buźkę wodą przegotowaną i ścierać nalot.No i poszukaj przyczyny: może niedokładnie umyte butelki,albo oblizywanie smoczków. pozdrawiam))jeśli nie pomoże zostaje wizyta u pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaw26 Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 17:35 dzieki narazie nie ma duzo dostosuje sie do rad Odpowiedz Link Zgłoś
pitulina Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 14:19 Sa w aptece takie kropelki Aphtin,na plesniawki i afty, ktorymi smaruje sie buzie w srodku. Ale najlepszy, sprawdzony sposob jeszcze naszych babek, to wypedzlowac jame ustna osiusiana pieluszka. Wiem, ze brzmi to dosc niesmacznie, ale sama sprawdzalam. Czynnosc powtarzac kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kredens2 Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 14:22 Trzeba zmienić ph w ustach- najlepiej podac bezpośrednio do buziaka wit c w kropelkach lub sok z cytryny, lub wkropic pare kropel do herbatki u mnie pomogło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaw26 Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 17:37 dzieki moja mama tez mowi o tej mokrej pieluszce narazie nie ma duzo wiec moze pomoze najgorzej ze stosuje pampersy ale jakos sie to zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
pitulina Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 22:07 Jak bedziesz wietrzyc dzidzie, bo na pewno to robisz, to podloz tetrowa pieluche albo jakis reczniczek. Pozwol nasikac i masz gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
ul_olcia Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 15:17 O Aphtinie naczytałam się w necie okropnych rzeczy i nawet jak lekarka powiedziała żeby podać małej z nystatyną to się zbuntowałam Pomógł zwykły roztwór wodny gencjany. 3 dni i po wszystkim - rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaw26 Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 17:29 u nas był dzis pediatra i tez kazał ta nystatyne ale ona malutko ma tylko język i kilka kropek na podniebieniu wykupilismy ten środek raz posmarowałam ale sprobuje chyba mniej drastycznych środków. a jak robiłas ten rostwór ? Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 17:42 ty nie patrz nba to czy drastycznie czy nie tylko na to by pomoc dziecku mala na pewno ten jezyk bardzo boli,wiec rob ta nystatyna,ja robilam 3 razy dziennie na sile fakt mala plakala,ale po 3 dniach wszystko zeszlo moja corka miala takie plesniawki,ze az jej krew z jezyka leciala i pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
ul_olcia Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 23:02 Roztwór kupiłam w aptece. Nie miałam pojęcia że jest wodny ale na szczęście pomyśleli o takich maluchach. Myślę że warto spróbować zanim się zacznie smarować dziecko antybiotykami... Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 17:05 antybiotyk na pleśniawki ? moja córka właśnie od antybiotyku je dostaje,a ma 10 mies. smaruje nystatyną czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
laurentina.g Re: pleśniawki pomocy 10.05.09, 17:42 Nystatyna to też antybiotyk tyle, że działa na grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś