Dodaj do ulubionych

7 miesięcy - MARUDA

14.06.09, 11:19
Drogie Mamy czy miałyście takie doświadczenia między 7 a 8 miesiącem życia Waszych pociech:
- wieczne marudzenie,
- każda zabawka jest fajna na 30 sekund, potem krzyk
- najlepiej na rękach,
- sporo mniejszy apetyt,
- nic się nie podoba (ostatnio nawet na spacerze był krzyk, co się wcześniej nigdy nie zdarzało).
Zaznaczam że raczej nie chodzi o zęby, bo dolne jedynki już wyszły bez większych objawów. Jestem z dzieckiem sama po całych dniach (mąż pracuje i uczy się) i zaczyna mnie to powoli wykańczać ale i martwić - czy to normalne że radosna do tej pory córeczka zamieniła się w mega marudę?
Obserwuj wątek
    • mamaijulio Re: 7 miesięcy - MARUDA 14.06.09, 12:23
      mój syn zaczął parę dni temu 7 miesiąc Z apetytem sie zgodzę Myślę, że to wina ząbków i 5 tysięcy rzeczy jest ciekawszych niż jedzenie
      Na rękach też się zgadzam Spanie go nie interesuje Też wiele rzeczy sie nie podoba (np. nie było wcześniej problemów z przebieraniem czy myciem buzi a teraz nie pasuje i jest wrzask) Może to skok rozwojowy u Twojej maluszki... ? smile
      • mama_martusi08 Re: 7 miesięcy - MARUDA 14.06.09, 13:43
        coś w tym jest - przebieranie i mycie buzi u mnie też zaczął się z tym problem -
        mam nadzieje że to szybko minie uncertain
    • beliska Re: 7 miesięcy - MARUDA 14.06.09, 15:02
      Każdy maluch ma lepsze i gorsze dni. Rosną, rowijają się, skoki jeden po drugim i wcale nie zawsze według rozpiski ksiązkowej. Norma po prostu. Potem znów lepsze czasy następują, by ponownie ustąpić tym gorszym dniom.
    • glagonia Re: 7 miesięcy - MARUDA 14.06.09, 23:10
      Tak, ja miałam podobnie. Tylko apetyt był Ok, zwłaszcza ten nocny wink Teraz już
      jest lepiej, ale u nas chyba też było to z powodu ząbkow bo niedawno znowu się
      pojawiły następne.
      Rozumiem, jak się czujesz, też miałam dosyć. Mój sposób na jego marudzenie był
      taki, żeby codziennie dostarczaś mu jakieś nowe wrażenia (odwiedziny u
      znajomych, wyjazd do lasu, na działkę, na grilla). W domu bardziej marudził, a
      przy tych nowych wrażeniach był zbyt przejęty żeby marudzić.
      Nie wiem, czy pomogło to, czy po prostu trudny czas się skończył, ale teraz jest
      ok. (mamy skończone 8 miesiecy)
      • mama_martusi08 Re: 7 miesięcy - MARUDA 15.06.09, 11:08
        dzięki, pocieszyłaś mnie bo do 8 m-cy coraz bliżej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka