blanka001 18.08.09, 17:33 Drogie mamy dzis mam taki bol gardla ze juz nie moge!!biore tantum verde a czy jeszcze cos moge wziasc?...Chodzi o to ze karmie piersia i nie chce zaszkodzic malemu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka939 Re: Pomocy! 18.08.09, 17:37 możesz płukać szałwią lub roztworem z soli mi pomaga rewelacyjnie szczególnie sól ale niektórzy mogą mieć odruch wymiotny więc proponuję robić to w toalecie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-1983 Re: Pomocy! 18.08.09, 17:38 możesz wypróbować domowe sposoby tzn płukanie wodą z solą ja tak robiłam jak karmiłam. Chyba, ze zaczyna się angina wtedy bez antybiotyku się nie obejdzie. Zdrówka życzę . Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Pomocy! 18.08.09, 17:39 Ja brałam orofar. Chyba napisane, że nie mozna, ale brałam i przeżyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
caarolcia Re: Pomocy! 18.08.09, 20:53 bioparox - jest to lek wziewny ale na recepte bo to chyba antybiotyk. można i w ciąży i podczas karmienia. szybko pomaga polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kellydan Re: Pomocy! 18.08.09, 21:06 Potwierdzam płukanie solą, ja jeszcze brałam apap przy przeziębieniu. Pytałam lekarza czy można to brać, powiedział, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: Pomocy! 18.08.09, 21:09 Mnie uratował syrop PINI. Z domowych sposobów można też trzymać w cieple, ale sama wiem jak głupio wygląda założony szalik w środu lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Pomocy! 18.08.09, 22:56 warto by wykkluczyc angine, w przypadku anginy paiorkowcowej - antybiotyk. Skontaktuj sie z lekarzem. Na paciorkowce dzialaja najprostsze penicyliny, bezpieczne w okresie karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś