Dodaj do ulubionych

jak wyglądają potówki?

02.01.04, 17:07
Najpierw: przepraszam za mój dziwny post pt. kaszka-zwarcie na łączach smile

Ad rem: mój miesieczny synek na na buzi coś jakby "kaszkę" - bezbarwne krostki, które gdy np. policzek się mocno ogrzeje (od spania np.) stają się zaczerwienione. Na brzuszku pojedyncze jasnoczerwone kropki - czy to potówki?
Obserwuj wątek
    • madeyowa Re: jak wyglądają potówki? 02.01.04, 22:21
      To mogą być potówki, ale równie dobrze pokrzywka hormonalna. Moja córcia to
      miała i niczym się tego nie leczy. Przechodzi samo chociaż trwa dosyć długo
      (nawet do miesiąca). U mojej córki to się pojawiło jak miała niecałe
      3 tygodnie. Pozdrawiam!
    • mamamarka Re: jak wyglądają potówki? 04.01.04, 01:06
      Mój maluszek ma na buzce i na glowce takie krosteczki biale zaczerwienaja sie
      jak placze albo jak sie zagrzeje. polozna powiedziala zeby przy przewijaiu
      przemywac woda przegotowana i juz.

Pozdrawiamy
      Agnieszka i Mareczek
    • mama_majki Re: jak wyglądają potówki? 04.01.04, 08:41
      Bardziej mi to wyglada na alergie pokarmowa... Ale lepiej zapytaj lekarza. I
      pomysl, czy nie zjadlas czegos, co moglo bobasa uczulic. Najbardziej uczula
      nabial i inne pochodne od krowy, ryby, czekolada, rodzynki, owoce...
      Pozdrawiam
      Kasia
    • aktaga Re: jak wyglądają potówki? 05.01.04, 06:38
      Taka wysypka to moze byc tradzik niemowlecy (ktos wczesniej nazwal to pokrzywka
      niemowleca). Ja przemywalam synkowi woda rano i wieczorem oraz szczegolnie
      uwazalam na czystosc ubranek, kocykow itp., aby nie doslzo do infekcji.
      Wlasnie tradzik z hormonow mamy bardziej widac, jak dziecko jets zaczerwienione
      czyli jak sie zgrzeje, placze itp. , natomiast prawie wcale, jak spi lub jest
      spokojne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka