Dodaj do ulubionych

wyniki badań

19.10.04, 18:41
Witam i gratuluję wszystkim "nowym" mamusiom

Ja dziś odebrałam wyniki badań. Toxo IgG są a IgM nie czyli ok bo chorowałam,
WR ujemne, Glukoza na czczo ok, morfologia też, no i co mnie cieszy
najbardziej
mocz jakiego dawno nie pamiętam - idealny.

pozdrawiam smile))
Obserwuj wątek
    • iwona077 Re: Badania 20.10.04, 08:15
      Ja byłam u lekarki i dostałam tez badania na morf, mocz, glukozę i WR. Innych
      na toxo i różyczke nie dostałam. Cos mi sie kojarzy, że w pierwszej ciązy
      przeciwciała na różyczkę miałam, ale na toxo nie. Teraz i położna i lekarka
      powiedziały mi, że jak już jestem w ciązy to na toxo badań nie musze robić.
      Najlepiej je robic przed planowaniem? Czy mam sobie iść je zrobic prywatnie i
      które IgG czy IgM?
      • maral97 iwona077 20.10.04, 12:46
        Witam!
        Ja w pierwszej ciąży nie robiłam wyników na toxo i teraz też zastanawiam się
        czy jest sens??
        Jutro idę na I wizytę do lekarza więc się jeszcze zapytam.
        Pozdrawiam!
        • iwona077 Re: maral97 20.10.04, 14:12
          Daj znać co Tobie powiedziała lekarka. Bo mi to samo powiedziała położna i
          lekarka, że teraz jak jestem w ciązy to już nie ma sensu tego badać.
          Dowiadywałam się, bo niektóre dziewczyny robią badania na odczyn coombsa i
          powiedziano mi, że robi się je w jakimś konkretnym przypadku i rutynowo nie
          trzeba tego robić. (powiedziała mi pani z labolatorium). Więc juz sama nie wiem
          co mysleć. Czy robić na siłę setki badań niewiadomo czy potrzebnych czy oprzeć
          się na tym co zleciła mi lekarka. Napisz mi jakie wogóle miałaś już w tej ciązy
          zlecone badania. Ja miałam morf, mocz, glukozę i WR. Teraz znowu dostałam na
          mocz i oprócz tego na grupe krwi i przeciwciała, bo mamy z męzem konflikt.
          • lolo09 Re: maral97 20.10.04, 20:37
            ja w pierwszej ciąży nie robiłam toxo, ale teraz lekarz powiedział że się
            zaleca. Jeśli ty iwono077 nie robiłaś poprzednio toxo to myślę ze choć IgG
            warto. Będziesz wiedziała czy od tamtej pory chorowałaś czy może nie i dalej
            musisz uważać.
            Z drugiej strony może lepiej się nie denerwować i nie robić stosu badań, jeśli
            lekarz nie zaleca????? Dla ciebie przeciwciała rh to na pewno rzecz niezbędna.

pozdrawiamsmile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka