Dodaj do ulubionych

pryszcze ;-)

18.02.05, 12:52
dziewczyny obsypało mnie okrutnie - zwłaszcza okolice miedzy policzkami a
szyją (nie wiem jak to nazwać)- jestem w 10 tyg.ciaży
po prostu wulkany, które non stop sie tworza
w poprzedniej ciąży miałam piekną cerę - a teraz wyglądam jak pryszczata
nastolatka
czy któras tez tak ma?
pozdr.Monk
Obserwuj wątek
    • kaminia76 Re: pryszcze ;-) 18.02.05, 13:14
      hej
      niestety moja cera w ciazy tez sie pogorszylasad((( i tez raczej to co wyskoczy
      pojawia sie na policzkach u dolu... na razie nic z tym nie robie bo licze ze
      samo przejdzie.. nie sa ropne ale jakies takie dziwne i nie jest ich znowu tak
      duzo ale jak juz sie zrobia szpeca i ciesze sie ze do pracy wracam za tydzien
      moze do tego czasu minie... poki co dobry podklad przed wyjsciem z domu bo
      inaczej czuje sie okropniewink))
      pozdrawiam pryszczate hehe
      k&j koniec 12tc
    • lodziasta Re: pryszcze ;-) 18.02.05, 13:36
      Wysypało mi cały dekolt... Wszystkie problemy tego typu to efekt burzy hormonalnej jaką przechodzimy. Za pomocą kosmetyków niewiele da się poradzić, poza maskowaniemwink
      • jim100 Re: pryszcze ;-) 18.02.05, 21:30
        no to widze, ze nie ma rady muszę przeczekać
        u mnie tych paskud jest dużo i nakładanie dużej ilości fluidu i pudru niewiele
        daje, mam dość duży dyskomfort w pracy bo ludzie pytają co mi sie stało a ja
        wymyślam jakieś odpowiedzi (ciążą sie jeszcze nie chwalilam)

pozdr. MOnk
    • kika_kika Re: pryszcze ;-) 18.02.05, 13:44
      A ja... wręcz odwrotnie smile - tzn nigdy nie miałam cery trądzikowej, ale przed
      okresem zawsze mi 2-3 syfki wyskoczyły a ja drapak jestem straszny i męczyłams
      ię z nimi prawie cały czas. Teraz na szczęście mam spokój. Mam nadzieję, że po
      ciąży nie wrócą te syfole wstrętne smile
      Za to mam inny problem.... myślę, że duuuzo gorszy.... do tej pory - mimo iż
      jestem brunetką miałam delikatny zarost na nogach i nawet jjeśli "zapuściłam"
      na tydzień... to nie było to widoczne tylko... dopiero pod ręka mozna było je
      wyczuć, ale delikatnie. Teraz mam czarne twarde włosy..... buuuu ja tak nie
      chce!! Dlaczego tak mam??? Depiluję prawie co drugi dzień! A co będzie jak
      brzuch mi urośnie i stanie na przeszkodzie??
      • jjulita Re: pryszcze ;-) 18.02.05, 21:38
        Mąż będzie depilował ; )
        Pod koniec ciąży za to włosy na nogach rosły słabiej. Niestety pod koniec ciąży ciężko jest samemu szybko ubrać buty(chyba, że klapki), obciąć paznokcie u stóp, czy wydepilować. Pocieszający jest fakt, że się tego nie widzi(brzuch zasłania).
        Poza tym w ciąży zazwyczaj włosy super rosną na głowie rónież : ))
        • alfa36 Re: pryszcze ;-) i depilacja 20.02.05, 12:15
          Tez mam pryszcze . Od kilku dni, a to moj 9/10 tc. Jestem przerażona. Są nawet
          na szyi. Tuz przed zajesciem w ciążę leczylam się u dermatologa i bylo o wiele
          lepiej. Teraz nie przyjmuję tych specyfikow, choć dermatolog mowil, że nie są
          groźne w ciąży. Wiem jednak , że pierwsze 3 miesiące to czas tworzenia organow,
          dlatego co mi tam pryszcze- trzeba je przeżyć. Mam pytanie- jak depilujecie
          nogi. Ja od kiedy rozpoczęłam starania przestalam używac depilatora. No i teraz
          sie męczę. Moje włosy na nogach rosną w ogromnym tempie (po maszynce mam
          wrażenie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka