elyzabeth4 01.03.05, 13:44 witam czerwcówki!!!! właśnie dzisiaj obudziłam się z mokrą plamą na koszulce w okolicy piersi, po naciśnięciu wypłynęły przezroczyste kropelki, zastanawiam się czy to siara i czy nie zawcześnie??? jestem w 23tc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: co z tą siarą??????????? 01.03.05, 13:59 Co z tą siarą? podobno może się pojawić już teraz... Ja nie mam i nie miałam nigdy takich wypływów ani w poprzedniej ciązy ani teraz. Za to w 8 chyba miesiącu miałam takie maleńkie białe strupki pomiędzy marszczeniami na sutkach. Tak sobie myślę, że to chyba niewielka ilość tej siary mi tam zasychała. Teraz miałam też takie strupki jakieś 2 miesiące temu, od tamtej pory spokój, nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: co z tą siarą??????????? 01.03.05, 14:10 Moim zdaniem to już siara. Kiedy się powienna pojawić? - nie ma na to reguły, sprawa indywidualna. Ja w pierwszej ciąży zauważyłam ją dopiero dzień przed porodem, ale moje koleżanki już prawie od połowy ciąży miały plamy na bieliźnie. Teraz - trudno mi powiedzieć - moja starsza córcia nadal ssie pierś, więc to ona mogłaby ewentualnie powiedzieć czy mleczko zmieniło smak, ale jeszcze trudno się z nią konkretnie dogadać m. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: co z tą siarą??????????? 01.03.05, 14:23 pewnie siara u mnie w 1 cizy nie bylo nic, ale teraz jak scisne piers pojawiaja sie juz kropelki. mysle ze nie masz zadnych powodow do niepokoju )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: co z tą siarą??????????? 01.03.05, 20:48 U mnie również już pojawiła się siara od jakiś 2 tyg (jestem w 26tc). W pierwszej ciąży tego nie miałam. Nie wiem czy to przypadkiem nie zasługa Synka który od jakiegoś czasu ze mną śpi i strasznie się wierci i wtula w nocy do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: co z tą siarą??????????? 01.03.05, 21:04 W pierwszej ciąży pojawiła sie u mnie juz w 6 miesiącu i rano jak sie budziłam koszulka była mokra-nawet bardzo.teraz mam jeszcze spokoj,ale pewnie sie pojawi niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_km Re: co z tą siarą??????????? 09.03.05, 14:25 Ja niestety zauważyłam te objawy od jakiegoś 19 tyg. ciąży. Teraz nawet się to jeszcze bardziej nasiliło, codziennie budzę się z mokrymi plamkami na koszulce w okolicy piersi. Nie liczę już nawet na to że to ustąpi przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: co z tą siarą??????????? 09.03.05, 14:55 Nie ustąpi i ciesz sie bedziesz miała duzo pokarmu)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
martynka6 Re: co z tą siarą??????????? 10.03.05, 08:51 Ja tez tak mam choc nie codziennie... Ale jak widze nie ma sie czego martwic ) Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: co z tą siarą??????????? 10.03.05, 10:07 Czy to znaczy, ze ja powinnam sie martwic? U mnie takie objawy w ogole nie wystepuja, a jestem juz w 25tc? Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: co z tą siarą??????????? 10.03.05, 11:56 nie martw sie ja w pierwszej ciązy miała juz od ok 6-7 miesiaca,teraz cisza i spokoj,siara sie pojawi jak nie wcześniej to na 100% w dniu porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: co z tą siarą??????????? 11.03.05, 08:24 No to dobrze...jeszze troche czasu mam. Wczoraj z reszta czytalam o tym w gazecie Mam Dziecko. Dzieki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: co z tą siarą??????????? 16.03.05, 08:04 hm... u mnie tez sie to cos pojawilo, pare dni temu, kilka plamek na koszulce nocnej. ale juz nie ma... i dobrze. jakos nie czulam sie komfortowo z mysla ze cos tam mi wycieka... chyba nie jestem jeszcze gotowa na tego typu zmiany fozjologiczne...pewnie mi przejdzie, za jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
liv-ia Re: to napewno to :) 22.03.05, 21:54 To moja pierwsza ciąża, ale pierwszy raz zauważyłam u siebie plamki na koszulce (zwłaszcza po nocy) już w 19 tygodniu!! Pamietam ze też sie martwiłam, bo nawet nie czułam jeszcze wtedy kopania , a tu już siara!! Byłam bardzo zaskoczona. Teraz jestem na początku 30 i cały czas co kilka dni mi się to zdaża. Nawet ostatnio (od jakichś 2 tygodni) troszke wiecej. Najwyraźniej jest to sprawą całkowicie indywidualną. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: co z tą siarą??????????? 23.03.05, 12:15 Siara - i stąd pochodzi jej nazwa - jest żółta. Ale taki płyn może się już pojawić w piersiach w połowie ciąży. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, pokarm (kiepski)pojawił się dopiero w trzeciej dobie po porodzie. Teraz też jeszcze nic nie obserwuję Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: co z tą siarą??????????? 09.04.05, 17:07 Ja ostatnio zaobserwowałam małe strupki na sutkach. To chyba siara? Ledwie zauważalne. Jestem teraz w 29 tygodniu. Zastanawia mnie czy wydzielanie siary trwa długo, czy będzie kontytuowane do końca ciąży...? Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: co z tą siarą??????????? 10.04.05, 10:02 Mi jak leciała siara w pierwszej ciąży to bardzo mocno,po nocy miałam mokrą koszulke i leciała do końca ciaży bo to pierwszy pokarm maluszka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pocahontas_kw Re: co z tą siarą??????????? 10.04.05, 21:05 Bez szaleństw, ale dostrzegam cos zaschnietego czasami, dzis lekko nacisnełam piersi i okazało się ,że pokazały się małe kropelki, czyli cos się tam dzieje, ale nie tak,żeby kapało albo żebym miała wilgotna koszulkę. pocahontas Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: co z tą siarą??????????? 23.05.05, 11:38 U mnie wciąż co kilka dni pojawiają się małe żółte strupki. Zawsze wtedy mnie bolą sutki. Tak ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: co z tą siarą??????????? 23.05.05, 11:56 a ja nie mam nic...Zadnych oznak siary,piersi nieduzo urosly,wygladaja prwie identycznie jak przed ciaza,sutki raczej plaskie(chyba ze jest mi zimno Nie wiem czy tak ma byc ale u mnie tak jest... Pozdrawiam! *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: co z tą siarą??????????? 24.05.05, 10:59 U mnie identycznie jak u romilki. Żadnej siary, nic zero zmian (powiększone piersi i brodawek), sutki płaskie, jak u romilki za wyjątkiem chłodnych powiewów wiatru. Mam nadzieję, że nie ma to wpływu na ilość pokarmu. Pomimo dużego biustu wciaż się boję o brak pokarmu albo o zbyt duże sutki jak dla takiego maleństwa. Niebawem się wszystko wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: co z tą siarą??????????? 24.05.05, 11:15 Ja właśnie mam duże sutki i też zastanawiam się czy nie będą zbyt duże dla mojej maleńkiej. Piersi też mam duże i wiem, że od tego nie zależy ilość pokarmu Może będzie dobrze. Choć z tego co słyszę to początku naturalnego karmienia bywają bardzo ciężkie. Gorączka, nawał pokarmu, zgrubienia w piersiach. Jak my sobie damy radę z tym wszystkim( Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: co z tą siarą??????????? 24.05.05, 11:20 Naprawdę nie wiem. Jakoś musimy!! Nie my pierwsze i nie ostatnie mamy problem dużego biustu, damy radę. Pocieszam Ciebie ale sama jakoś się nie uspokajam( Porównywałam szerokość smoczka z moim sutkiem...hmmm...jakby trochę za duży ten mój sutek!! Przecież moja pierś będzie dwa razy większa od jej główki(( Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: co z tą siarą??????????? 24.05.05, 12:24 strzala04 napisała: > U mnie wciąż co kilka dni pojawiają się małe żółte strupki. Zawsze wtedy mnie > bolą sutki. Tak ma być? Ja mam podobnie i jak bardzo mocno nacisnę (ale tak solidnie) to wycieka mi przezroczysty, gęsty (jak klej na poczcie, ten z tym pędzelkiem)) i lepki płyn. Sutki mnie nie bolą, ale za to cholernie swędzą, wtedy szoruję je ostrą gąbką (od razu mam takie małe przygotowanie przed karmieniem). Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: co z tą siarą??????????? 23.05.05, 12:06 Jest siara! Dziś jak przydusiłam to poleciały maleńkie kropelki. Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: co z tą siarą??????????? 24.05.05, 08:53 A ja od 6 mieś ciazy regularnie plamię cvycniki i koszulki raz mniej raz więcj - jak bez biustonosza to więcej - ale będzie ze mnie krowa dojna Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: co z tą siarą??????????? 26.05.05, 07:08 masz babo placek. tak mi sie strsaznie nie podobalo to, jak raz zaplamilam koszulke, a teraz? z niepokojem czekam na pojawienie sie czegokolwiek. w moich piersiach niczego kompletnie nie ma! mam nadzieje ze sie pojawi jak maly przyjdzie na swiat... Odpowiedz Link Zgłoś