ewusia132 11.03.05, 08:12 Witam, czy duzo jest takich mam, ktore urodzily tak "wczesnie"? Intetesuje mnie jak rozwijaja sie wasze dzieci, tak "pi razy drzwi" w porownaniu do mojego ANTOLKA..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiawich Re: dzieci urodzone 03.01.05 11.03.05, 11:39 Moja Emilka urodzila sie prawie tydzien pozniej (09.01), ale to prawie to samo Do osmego tygodnia miala kolki, nie takie mocne, ale nie pozwalaly jej na spokojny sen w dzien. Nocki przesypia ladnie. Ostatnie trzy dni pospala do 5-6. Spac idzie okolo 19, przy czym karmie ja jeszcze przez sen okolo 23. Poza tym jest kochaniutka i slicznie sie usmiecha. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ania.28 Re: dzieci urodzone 03.01.05 11.03.05, 12:02 Ja urodziłam 02.01.2005 synka. Jest w miarę spokojny, od początku przesypia nocki. Po kąpieli idzie spać (ok 20-ej) i śpi do 3-ej. Potem zatankuje i dalej śpi do 6-ej. Je co 2-3 godzinki w dzień, kolki ma raczej słabe (nigdy nie płakał więcej niż 15 minut, tak żeby nie dał sie uspokoić) Teraz się uśmiecha i słodko gaworzy. Główkę trzyma sam bez podtrzymywania. Oczywiście każde dziecko jest inne, i inaczej się rozwija szczególnie teraz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia132 Re: dzieci urodzone 03.01.05 11.03.05, 14:23 a jak wyglada dzien waszego dziecka? my tankujemy w nocy 2 razy, a w dzien staram sie wprowadzic Latwy plan z "jezyka niemowlat" ale z ta konsekwencja to u mnie krucho..podobno 10 tydzien to czas na "zapamietanie" zlych nawykow..ale jakie sa zle nawyki u takiego bobasa? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiawich Re: dzieci urodzone 03.01.05 12.03.05, 14:34 Emilka spi tak do 7 , potem zasypia okolo 8-8:30 i spi do 11-12. Nastepnie po jedzonku idzioe znowu spac. Od 16 juz wlasciwie nie zasypia (czasami w wozku, na dworze) wiec po jedzeniu okolo 18 kapie ja i zasypia kolo 19 . Mamy w miare uregulowany rozklad dnia. Wszystko to zmienia sie jezeli ma np. problemy z brzuszkiem. Tak wlasnie mamy dzisiaj spi z przerwami, cos ja wybudza. Pozdrawiam Was. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mariazofia Re: dzieci urodzone 03.01.05 11.03.05, 21:37 Córka mojej przyjaciółki urodziła się tego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jbolin Re: dzieci urodzone 03.01.05 15.03.05, 22:13 moja córeczka urodziła się 2 stycznia tego roku; Ula jest bardzo spokojna, prawie nie płacze, bardzo dużo się uśmiecha i pięknie gaworzy i trzyma sztywno główkę. planu dnia tak na 100% jeszcze nie mamy ustalonego, choć np. kąpiel jest ok. 19.30, potem karmienie i spanie. następne karmienie gdzieś o północy, następne o 4 i 6 rano i spanie do 10.00, karmienie, przewijanie i zabawa do 11.30 i znowu spanie; generalnie godziny karmienia i spania mają zazwyczaj przesunięcia o jakieś 30 minut do przodu lub do tyłu, ale przerwy między karmieniem w ciągu dnia to 2,5 - 3 godziny; generalnie jest wspaniale i jesteśmy szczęśliwe razem z naszym tatusiem; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziara40 do jbolin 06.05.05, 22:27 moja córeczka urodziła tak jak i twoja 2 stycznia o godz. 16,30. czytajac opis Twojej pociechy mogłabym stwierdzic, że jest to opis mojego skarba z jednym wyjatkiem moje słonko przesypia cała noc. jak karmisz? goraco pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: do jbolin 08.05.05, 23:09 hej dziewczyny chyba się powtórzę ale mam śliczną, wspaniałą i códowną córeczkę urodziła się 19 stycznia 2005 roku. Rozwija się świetnie prawie książkowo. Podnosi już nawet główkę do siadania i robi półobrót z plecków na brzuszek ale jeszcze nie umie się obracać. Poza tym przepięknie głośno umie się śmiać - czym rozbraja wszystkich. Ostatnio ważyła 7,5 kg tak że nie jest najszczuplejszym bobaskiem. Pozdrawiam Odzywajcie się częściej Odpowiedz Link Zgłoś