Dodaj do ulubionych

dziewczynki tyjecie troszkę?

18.03.05, 21:05
czesc
Mam pytanko macie wiekszy apetyt i przybrałyscie troche na wadze?Ja
przygotowujac sie do ciaży rzucilam palenie i przytylam 5 kg sad obecnie waze
56.5 nie objadam sie jakos specjalnie ale widze po sobie i ubraniach
(zwlaszcza spodniach ze troszke mi przybywa)hormony mi szaleja i mam malego
dolka z tego powodu bo przymierzalam dzis spodnie wiosenno-letnie i juz sa na
mnie ciasnawe a to dopiero poczatek ciazy!Oczywiscie dziecko jest dla mnie na
pierwszym miejscu ale jak to kobitka mam malego bzika na punkcie figury smile
bylam tak chudziutka a tu nagle 5 kg do przodu i teraz bedzie coraz wiecej
(musze sie z tym oswoic) Wygadalam sie troszke mi lzej smile
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 18.03.05, 21:09
      ja tam widzę, że przez ten miesiąc mi ubyło i dobrze, bo i tak pewnie później
      tu i ówdzie przybędzie... A apetytu za bardzo nie mam zwiększonego ani żadnej
      chcicy na nic. Pilnuję, zeby ostatni posiłek zjeść przed 18.00. Pozdrawiam
    • patka05 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 18.03.05, 21:14
      Hej smile
      Wiesz co ja usłyszałam od ginki?
      - Co to znaczy zagrożona ciąża?
      - 7 miesięcy leżenia i 20 kg nadwagi wink
      (To podobno cytat z jakiegoś filmu wink
      To oczywiście dowcip, ale w ciąży dodatkowe kilogramy to sprawa normalna wink Poza
      tym piszesz, (o ile dobrze rozumiem) że przytyłaś te 5 kg jeszcze przed ciążą,
      pewnie w efekcie rzucania palenia. Nie głodź się, ale i nie objadaj pustymi
      kaloriami a bedzie dobrze smile Jeśli masz wątpliwości to zawsze możesz porozmawiać
      o tym z lekarzem na następnej wizycie.
      A to, że się w spodnie nie mieścisz to wcale nie musi być od tych dodatkowych 5
      kg- u mnie jednym z pierwszych objawów ciąży jest poszerzająca się miednica-
      zawsze miałam szerokie biodra, ale juz, u progu 8 tc się spodnie na mnie nie
      dopinają, choć nic jeszcze nie przytyłam.

A ja już od 3 tygodni jestem na zwolnieniu i leżę cały czas a nie przytyłam ani
      kilograma. Mam mdłości i w związku z tym mniejszy apetyt. suspicious

pozdrawiam ciepło!
      patka
      • lisiczka24 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 18.03.05, 21:56
        Tak te 5 kg przytylam przed ciaza rzucilam palenie zmienił sie metabolizm i
        wynik gotowy!Dodatkowo prawie od poczatku ciazy jestem senna i spie w ciagu
        dnia bywa ze zjem np obiad i ide spac a sadełko sie zawiązuje.Moja ciaża
        niestety jest zagrozona wiec wiekszosc czasu spedzam w łóżku.Jest to dla mnie
        nietypowa sytuacja to sadełko i kragły tyłeczek bo raczej bylam typem
        wieszaka smileMialam zamaiar schudnac na wiosne no ale zasiala sie fasoleczka smile
        Ciąża też jest wyjatkowym okresem w zyciu wiec musze sie pogodzic z sadełkiem smile
        Pozdrawiam
    • rzasia Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 19.03.05, 08:46
      Od siódmej klasy SP ważę 48-51 kg. W każdej z trzech ciąz tyłam po 24kg, które
      po roku same znikały. Od dwóch tygodni nie dopinam się w spodniach, ale nie
      przytyłam nic. Może macie rację, że to poszerzające się biodra, bo bardzo bolą
      mnie pachwiny, zwłaszcza wieczorami. A co do kalorii, to zupełnie przestały mi
      smakować słodycze. Oby tak dalej.
    • kathrin78 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 19.03.05, 12:07
      Do tej pory ważyłam ok. 53-54kg, jednak ostatnio przybył mi już kilogramek. To akurat mnie tak nie martwi, bardziej daje mi się we znaki rosnący brzuszek - musiałam kupić nowe spodnie, bo się w starych ledwo co dopinałam i jak bym siadła, to by zamek poszedł smile))
      Nigdy nie powiedziałabym, że tak szybko będzie coś widać.
      • sabi35 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 19.03.05, 16:30
        A ja nie mam wagi w domu wink)))
        • kathrin78 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 19.03.05, 20:21
          My też, ale u teściowej stała i tak kusiła big_grin
          • abiela Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 31.03.05, 13:46
            Oj ja tez juz przytylam, obcisle spodnie mi nie pasuja. A i mam juz 1-2 kg na
            plusie. I moj zawsze plaski brzuch juz zrobil sie odstajacy. Dobrze, ze mam
            jeszcze jedne jedyne spodnie, w ktore wchodzewink
            Ania
            • jolanta8 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 11:51
              lisiczka jak na początek ciązy to barzdo dużo przytyłaś 5 kg to dużo cała ciąza
              powinna być max 14kg ale to zależy od każdego oczywiście indywidualnie
              ja mam juz 11 tc i przytyłam dopiero 1 kg a obżeram się codziennie kilogramami
              słodyczy i wszystkiego co widzęsmile
              pozdrawiam Ciebie i bobasa
              • swietlik111 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 13:26
                ja jestem w 10tc i nic nie przytyłam, ani grama i apetyt też mam marny...
                • abiela Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 13:49
                  Ja moze nie przytylam az tak duzo 1-1,5 gora, ale spodnie mnie cisna -
                  wyskoczyl mi brzuch i chyba biodra sie rozszerzyly.

Ania
    • lisiczka24 Re: 04.04.05, 14:43
      Nie przytyłam 5 kg z powodu ciazy bo to dopiero poczatek tylko przed ciaza na
      skutek rzucenia papierosów!!!Ciążowo smile nie przybył mi jeszcze zaden kg
      • jolanta8 Re: lisiczka 04.04.05, 14:45
        to teraz wszystko jasnesmile tak trzymaj smile
    • goshas3 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 14:49
      Hej, chude wcale nie jest pięknesmile Przede wszystkim gratulacje z okazji
      rzucenia palenia. To naprawdę coś. Ja też tyję mimoże wcale sie nie objadam. To
      dlatego,że przed ciążą dużo ćwiczyłam,a teraz prawie nic,bo ćwiczenia zalecane
      ciężarnym troche nudne. Aaa, moda na wiosne naprawde nam sprzyjasmile dużo spódnic
      i bluzek odciętych pod biustem, w których wygląda sie szczupło i kobieco.
      • abiela Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 21:18
        goshas3 napisała:

> Hej, chude wcale nie jest pięknesmile Przede wszystkim gratulacje z okazji
        > rzucenia palenia. To naprawdę coś. Ja też tyję mimoże wcale sie nie objadam.
        To
        >
        > dlatego,że przed ciążą dużo ćwiczyłam,a teraz prawie nic,bo ćwiczenia
        zalecane
        > ciężarnym troche nudne.

No ale przeciez nie musisz wykonywac cwiczen zalecanych ciezarnym? Ja chodze
        normalnie na fitness, tak jak chodzilam przed ciaza, tylko odpuscilam troche na
        ciezarach i czasie. Poza tym mozesz plywac, jezdzic na rowerze (poki brzuch nie
        urosnie), spacerowac i uprawiac cale mnostwo sportow!
        Ania
        • goshas3 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 05.04.05, 11:23
          Abiela,chodzisz np.na fat burning czy tbc? Mnie lekarz zakazał jazdy na rowerze
          mimoze na razie wszystko o.k. Szczerze mówiąc troche już jestem zdezorientowana
          w kwestii tego co można a czego nie,a step śni mi sie już nocamismile
          • abiela Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 05.04.05, 13:00
            goshas3 napisała:

> Abiela,chodzisz np.na fat burning czy tbc? Mnie lekarz zakazał jazdy na
            rowerze
            >
            > mimoze na razie wszystko o.k. Szczerze mówiąc troche już jestem
            zdezorientowana
            >
            > w kwestii tego co można a czego nie,a step śni mi sie już nocamismile

Chodze na cos w rodzaju silownia - ale maszyny troche inne. Cwicze te same
            maszyny jak dotad, ale jak pisalam spuscilam po 10 funtow na obciazeniu i chyba
            jeszcze spuszcze, bo sie szybciej mecze. Jak na razie nie mialam po zadnych
            problemow, a czulam sie wrecz lepiej.
            Co do jazdy na rowerze, to chyba zakazal ci ze wzgl. na grozbe upadku?
            Slyszalam tez o ucisku na szyjke macicy. Ja mysle, ze troszke pojezdze,
            oczywiscie bez przesady. Zobaczymy jak bede miala czas w weekend. Poza tym
            planuje zaczac chodzic na basen.
            Ania
            • goshas3 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 05.04.05, 19:19
              abiela napisała:

> goshas3 napisała:
              >
              > > Abiela,chodzisz np.na fat burning czy tbc? Mnie lekarz zakazał jazdy na
              > rowerze
              > >
              > > mimoze na razie wszystko o.k. Szczerze mówiąc troche już jestem
              > zdezorientowana
              > >
              > > w kwestii tego co można a czego nie,a step śni mi sie już nocamismile
              >
              > Chodze na cos w rodzaju silownia - ale maszyny troche inne. Cwicze te same
              > maszyny jak dotad, ale jak pisalam spuscilam po 10 funtow na obciazeniu i
              chyba
              >
              > jeszcze spuszcze, bo sie szybciej mecze. Jak na razie nie mialam po zadnych
              > problemow, a czulam sie wrecz lepiej.
              > Co do jazdy na rowerze, to chyba zakazal ci ze wzgl. na grozbe upadku?
              > Slyszalam tez o ucisku na szyjke macicy. Ja mysle, ze troszke pojezdze,
              > oczywiscie bez przesady. Zobaczymy jak bede miala czas w weekend. Poza tym
              > planuje zaczac chodzic na basen.
              > Ania
              > W takim razie pozostanę przy spacerach i też postaram sie wybrać na basen.
              W niektórych klubach fitness są specjalne programy dla kobiet w ciąży. Może
              warto tego spróbować... pozdrawiam
              >
              • abiela Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 06.04.05, 13:43
                goshas3 napisała:

> W niektórych klubach fitness są specjalne programy dla kobiet w ciąży. Może
                > warto tego spróbować... pozdrawiam
                > >
                Oj wiem, ale kluby to przewaznie drogi abonament na wiele miesiecy. Ja juz
                place abonament w moim klubie i tam tez dostalam kilka uwag na temat ciazy.
                Abonament mi sie konczy koniec maja i juz nie bede na razie przedluzac tylko
                przejde na jakas gimanstyke/plywanie dla ciezarnych.
                Ania
    • madziagirl Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 18:52
      przed ciążą ważyłam 41,5 kg co przy moim wzroście 147 cm ( koszmarnie niskim)
      jest dobrą wagą. tzn było bo ... teraz waże 42,5 czyli przybył mi kilogram
      dzisiaj zauważyłam na brzuchu tak poniżej żołądka ze stworzyły sie takie niby
      dwie półokrągłe połówki no i po tym stwierdziłam że chyba brzuszek zacząl mi
      rosnać
      • lisiczka24 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 04.04.05, 21:56
        Właśnie kłopot w tym ,że nie moge ćwiczyc bo mam lekkie klopoty z ciaza(a rczej
        miałam bo juz podobno jest dobrze ale wole dmuchac na zimne) Troszke spaceruje
        ale wiekszosc czasu spedzam w łózku bo ciagle jestem zmeczona i chce mi sie
        spac!!!!
        • abiela Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 05.04.05, 10:52
          lisiczka24 napisała:

> Właśnie kłopot w tym ,że nie moge ćwiczyc bo mam lekkie klopoty z ciaza(a
          rczej
          >
          > miałam bo juz podobno jest dobrze ale wole dmuchac na zimne) Troszke
          spaceruje
          > ale wiekszosc czasu spedzam w łózku bo ciagle jestem zmeczona i chce mi sie
          > spac!!!!

Oj to faktycznie niedobrze. W takim razie uwazaj na siebie i odpoczywaj!
          Ania
    • ulinka1981 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 05.04.05, 15:44
      Ja przytyłam już 2,5 kg-to chyba dużosad(
      • tulcia1 Re: dziewczynki tyjecie troszkę? 06.04.05, 14:25
        Echsad Ja mam 160 cm i ważę ok. 63 kg, więc jestem dość okrągła. I czuję, że z
        kilogram przytyłam, bo strasznie mi się chce jeść. Jem dość zdrowo, ale chyba
        za dużo, sama nie wiem sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka