Dodaj do ulubionych

OM w ok.30stycz, zaszłaś ok.połowy lutego???

27.03.05, 13:20
Jeśli któraś z Was kochane kobitki, miała okres w podobnym czasie co ja
tj.ok.30 stycz,a zaszła ok połowy lutego,proszę napiszcie,bo martwię się
swoim usg,muszę je z kimś porównać!!!!!
Gdy czytam forum to wg danych ogólnych powinno być widać już serduszko mojego
juniora, a tu skąd! nawet pola płodowego nie widzieli tydzień temu, ta
niepewność mnie dobija,czekam na odpowiedzi,pa
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: OM w ok.30stycz, zaszłaś ok.połowy lutego??? 27.03.05, 15:15
      bettinna, nie ma co porównywać dzidziów, bo normy są dość duże. Ja miałam transfer zarodków 19 listopada - czyli ok. 5 dni po twojej owulacji i 21-ego marca widziałam bijące serduszko (w 6t2d), pęcherzyk ciążowy w 5t2d. Nie ma się jednak co tym kierować, bo każda dzidzia rozwija się troszkę inaczej. Jeśli masz wątpliwości wykonaj usg po świętach - zapewne zobaczysz bijące serduszko smile
    • patka05 Re: OM w ok.30stycz, zaszłaś ok.połowy lutego??? 27.03.05, 15:22
      Hej,

No ja tak miałam. OM dokładnie 30.I, owulacja w walentynki. 12.III na USG miałam
      pęcherzyk ciążowy 15mm i widoczny pęcherzyk żółtkowy, 19.III na kolejnym USG
      biło już serduszko.
      Ale nie martw się na zapas, może owulację miałaś później niż myślisz? Kiedy masz
      kolejne USG?

trzymaj się cieplutko!
      patka
      To już 9 tydzień!
      • beettinna Re: OM w ok.30stycz, zaszłaś ok.połowy lutego??? 27.03.05, 15:44
        Ja miałam pęcherzyk ciążowy na 1.2cm w dniu 18 marca,widoczny był p.żółtkowy a
        lekarze mnie straszą że powinno już być pole płodowe,do tego plamię,ale jak
        będzie wszystko dobrze to idę na usg 6 kwietnia.
        Jeśli chodzi o termin owulacji mojej,to pewnie że nie jestem pewna kiedy była
        tylko że my staraliśmy się o dziecko 15 i 16 marca i tyle było seksu,bo mąż
        potem wyjechał,więc dlatego napisałam że najwcześniej mogłam zajść 15
        marca,wiej też że plemniki przetrwają ileś czasu w jajowodach itd,ale znowu nie
        aż tak długo,i wg lekarzy już powinno być pole płodowe,
        pozdrawiam
      • beettinna do:patka05 27.03.05, 15:45
        Napisz proszę czy było u ciebie widać pole płodowe czy tylko pęcherzyki:ciążowy
        i żółtkowy????
        • patka05 Re: do:patka05 27.03.05, 16:08
          Chodzi Ci o moje pierwsze USG, 12 marca? Wtedy był pęcherzyk ciążowy 1,5cm i
          żółtkowy i tylko to mogła lekarka stwierdzić na 100%. Babka pokazała obok żółtka
          na zamazaną plamkę i powiedziała, że "to pewnie pani dziecko", ale że dopóki nie
          ma bijącego serduszka to nie można być pewnym. Tydzień później serce już było.

Skoro u Ciebie pęcherzyk był na 1,2 cm to był mniejszy niż na moim pierwszym USG
          więc pewnie dlatego u Ciebie nie było widać dzidzi. Proponuję byś zamiast się
          zamartwiac poszła zaraz we wtorek po świętach na USG, powinno już bić serduszko
          smile A to na pewno doda Ci nadziei że ciąża się dobrze zakończy smile
          Ja 29.III idę już na 3-cie USG, to może wg niektórych dziewczyn za często, ale
          ja też od samego początku ciąży plamię, w dodatku mam poronienie w 8tc na koncie
          więc w takim przypadku częste USG jest zdaniem mojej lekarki konieczne by
          wiedzieć czy dziecko dobrze się rozwija.
          A mnie pozwala przetrwać te nie kończące się godziny niepewności- cały czas
          muszę leżeć więc niestety mam dużo czasu na "myślenie" i by sie niepotrzebnie
          martwić.

pozdrawiam,
          patka
          To już 9 tydzień!
          • beettinna Re: do:patka05 27.03.05, 16:41
            Bardzo mi przykro z powodu twojego poronienia w poprzedniej ciąży sad
            Lekarz mi powiedział(w związku ze silnymi plamieniami-ciemno brąz,i bóle brzuch
            jak na miesiączkę)że mam to traktować jak poronienie zagrażające i albo się to
            rozwinie w tę stronę albo w tę....dokłanie tak to ujął,załamałam się więc sama
            widzisz dlaczego,martwią mnie te bóle brzucha,wiem że dzieczyny w ciąży
            wczesnej tak mają ale ja non stop i ciągle na nospie,czy to zapowiedź
            poronienia? czy to znak że nie utrzyma się ciąża?dręczą mnie te
            pytania,pozdrawiam gorąco
            • patka05 Re: do:patka05 27.03.05, 16:47
              Na szczęście mamy to Forum, możemy o sobie ciepło myśleć i się wspierać w tych
              trudnych chwilach smile
              Będę trzymać kciuki za Twoje maleństwo! smile

pozdrawiam,
              patka
              To już 9 tydzień!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka